Verkkokauppaindeksi Q2 2014 (Vilkas Group)

Normaalisti Vilkas on saanut kaikki verkkokauppaindeksinsä julki hyvinkin nopeasti, mutta tämä kesä ja Q2 tekee poikkeuksen. Jostain syystä indeksiä ei ole julkaistu lainkaan yhtiön verkkosivuilla, eikä minkäänlaista analyysiäkään tästä indeksistä irronnut. Ainoastaan Vilkas Groupin facebook-sivuilla indeksistä kerrotaan 1.7.2014 julkaistussa statuksessa seuraavaa:

Verkkokauppa hyvässä kasvussa Q2/2014. Verkkokauppaindeksi kasvoi +9,43% verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Vuonna 2013 Q2 indeksi junnasi taantuman vuoksi paikallaan ja tämän vuoden Q1 putosi suhteellisen rajusti, joten yli 9 prosentin nousua voidaan pitää pienenä ihmeenä. Indeksin kasvusta on vaikea sanoa mitään ilman normaaleja Vilkas Groupin julkaisemia taustatietoja. Nyt emme tiedä, mikä on ostoskorin kehitys, tilauskertojen määrä tai ennuste tulevasta, joten totuttu indeksin tutkiminen ja kommentointi ei meiltäkään onnistu.

Indeksin kova kasvu keskellä pahenevaa taantumaa on kuitenkin pakko kyseenalaistaa. Ulkomaisten verkkokauppojen imu on edelleen kova, kaikki suuretkin kotimaisen kaupan toimijat verkkokauppoinensa ovat vähintäänkin pienissä ongelmissa ja kotimaan ostovoima jatkaa laskuaan.Vilkas Group on toki kasvava yritys, joka saa siipiensä alle koko ajan lisää yrityksiä, joten indeksin kasvu voi johtua tästä, tai sitten Markku Korkiakoski on jostain syystä vetäissyt luvut ns. hatusta. Tähän en kuitenkaan usko, mutta joku Vilkas Groupin toiminnassa on kesän aikana ollut tavallisesta poikkeavaa.

Verkkokauppojen luotettavuuden tutkiminen on ehkä tärkein osa tämän sivuston toimintaa. Moni lupaavalta vaikuttava verkkokauppa tulee hylättyä siitä yksinkertaisesta syystä, että kaupan sivuja ei ole päivitetty kuukausiin. Monen verkkokaupan ”emoyhtiö” Vilkas Group lopetti sivujensa päivityksen yli kahdeksi kuukaudeksi kesä-elokuussa. Toivottavasti tämä oli vain hetkellinen kesälomakauden aikaan saama häiriö, eikä merkki mistään vakavammasta.

Tosin, yksikään verkkokauppa tai niihin millään tavalla kytköksissä oleva yhtiö ei saisi antaa merkkiä siitä, että toiminta pysähtyy kesällä. Kotimainen verkkokauppa on valitettavan usein niin hidas, että vaihtoehtoja on pakko hakea. Ja niitähän verkko on pullollaan.

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020