Brexit – Keep Calm and Keep Buying

Viimeisen viikon kuumin puheenaihe on ollut Brexit. Vaikka gallupit antoivat juuri ennen äänestystä toivoa brittien jäämisestä unioniin, niin toisin kävi – Britannia eroaa EU:sta. Eron seurauksia on vielä mahdotonta arvioida, mutta sitä miten se vaikuttaa lyhyellä aikavälillä brittiläisistä verkkokaupoista ostamiseen, voidaan hieman tarkastella.

Keep Calm and Keep Buying on hyvä ohje. Eroprosessi tulee olemaan joka tapauksessa pitkä – kuukausista vuosiin – joten vaikka suosikkikauppojesi joukossa olisikin muutama brittiläinen, niin mihinkään paniikkiin ei ole syytä. Toistaiseksi ainoa hyvä syy kiirehtiä ostoksia on heikentynyt punta. Vaikka eurokin otti äänestyksestä pientä hittiä, niin siitä huolimatta joitakin tuotteita saa nyt briteistä huomattavastikin edullisemmin. Ostoksissa kannattaakin keskittyä sellaisiin verkkokauppoihin joissa veloitus tapahtuu punnissa, eikä sellaisiin, joissa hinnat muutetaan automaattisesti euroiksi. Jälkimmäisissä punnan romahdus on varmasti otettu välittömästi huomioon ja etu jää näistä saamatta. Hyviä kauppapaikkoja ovat tietysti myös  www.amazon.co.uk ja www.ebay.co.uk, jotka molemmat käyttävät hinnoitteluissaan vain puntaa.

Lehdistö tarttui luonnollisesti Brexitiin innokkaasti ja mm. Tivi ja M&M ehtivät jo julistamaan, että brittiläisistä verkkokaupoista ostaminen kallistuu huomattavasti. Näin saattaa tietysti pitkässä juoksussa tapahtua, mutta kysymyksillä koska, tai miten paljon kallistuu, on vielä turha spekuloida.

Britit saattoivat äänestyksellään hajoittaa kaksikin unionia – EU:n ja UK:n. Skotlannissa nimittäin suunnitellaan jo nyt uutta kansanäänestystä itsenäistymisen ja EU:ssa pysymisen puolesta. Tämä tulisi melko varmasti aiheuttamaan suurten ja kansainvälisesti toimivien englantilaisten verkkokauppojen ryntäyksen Skotlantiin, mikä saattaa tulevaisuudessa turvata edullisten verkko-ostosten tekemisen Brittein saarilta.

Brexit prosessina on vasta alkutekijöissään ja kukaan ei vielä tiedä mihin se johtaa ja millaisiin kauppasopimuksiin päädytään. Voi olla, että britit putoavat EU:n veroalueen ulkopuolelle, mutta yhtä hyvin voi olla että eivät putoa. Näihin tapahtumiin on kuitenkin pitkä aika, joten toistaiseksi brittiläisiä verkkokauppoja kannattaa käyttää kuten aina ennenkin.

 

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020