2017 ja uusvanhat kujeet

2017 Calender on the red cubes

Vuosi on taas vaihtunut ja Osta ulkomailta! porskuttaa uuteen vuoteen 2017 sekä uuteen että vanhaan tyyliin. Valitettavasti 2016 oli allekirjoittaneelle täynnä pieniä mullistuksia, mikä näkyi teille lukijoille valitettavan harvoina bloggauksina. Kaikesta huolimatta pieniä, jo pitkään suunnitteilla olleita muutoksia ulkoasussa ja rakenteessa saatiin kuitenkin vietyä onnistuneesti päätökseen.

Sivuston ydin, eli keskustelufoorumi näyttää vakiinnuttaneen lopullisesti paikkansa ulkomaisten verkkokauppojen ystävien keskuudessa. Vuosi 2016 toi meille taas tukun uusia käyttäjiä ja kävijämäärien kehitys on edelleen positiivisella uralla. Tästä kehityksestä kuuluu kiitos erityisesti kaikille sivuston aktiivikäyttäjille ja -lukijoille.

Vuosi 2016 oli verkkokauppaa koskevien tapahtumien suhteen normaalia vaisumpi. Alkuvuoden uutisten perusteella oli odotettavissa muutoksia alkoholin tilaamiseen ulkomailta, mutta tätä koskeva tarkempi tieto tuli esiin vasta uuden alkoholilain valmistelun yhteydessä. Uusi alkoholilaki tullee kieltämään ns. etämyynnin, eli suurin osa alkoholin tilaamisesta tulee tyrehtymään, jos laki ei lausuntokierrosten jälkeen oleellisesti muutu.

Verkkokauppa jatkoi kasvuaan vuoden 2016 aikana, eikä 2017 tuone tähän muutosta. Ulkomaisen verkkokaupan kasvulukemat tosin jäivät hieman hämärän peittoon, sillä Kaupan liitto ja TNS gllup eivät julkaisseet vuotta 2015 ja 2016 koskevia verkkokauppatilastojaan. Se miksi nämä viralliset verkkokauppaluvut jäivät julkaisematta, ei ole selvinnyt. On kuitenkin odotettavissa, että kevään 2017 aikana julkaistaan joitain lukuja vuodesta 2016.

Joitain arvioita verkkokaupan kasvusta kuitenkin on saatu, sillä PostNord ja mm. Google ovat edelleen kertoneet kovista tilausmäärien kasvuista. Niin ikään kotimainen verkkokauppaindeksi, jota ylläpitää Vilkas group on ollut koko vuoden 2016 hurjassa kasvussa. Vilkas groupin verkkokauppaindeksi tullaankin ottamaan vuden 2017 aikana uudelleen käsittelyyn, vaikkei se suoranaisesti ulkomaisesta verkkokaupasta kerrokkaan.

Kuluttajan näkökulmasta – normienpurkutalkoista huolimatta – ostovoima on edelleen koetuksella. On kikyä, sotea, välillisten verojen korotuksia ja kaiken tämän päälle muutama uusikin vero. Vanha ohjenuora ostovoiman kompensoinnista ulkomaisia verkkokauppoja käyttämällä on siis edelleen voimissaan. Tänäkin vuonna Osta ulkomailta! tekee ahkerasti töitä löytääkseen mahdollisimman monta uutta, luotettavaa ja edullista verkkokauppaa.

Toivotan kaikille erittäin hyvää uutta vuotta 2017! Pitäkää huoli ostovoimastanne!

 

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020