Hyvältä näyttää

Blogin uudistus etenee toivotusti, eli ilman isompia kommelluksia. Muutamia väri-, käännös- ja kokomuutoksia lukuunottamatta muoto alkaa olemaan lopullinen, ja nyt käydäänkin hieman läpi mitä ominaisuuksia uusi teema toi mukanaan.

Mitään übermullistavaa ei ole tapahtunut, mutta lukumukavuutta lisää varmasti toiminto joka tapahtuu artikkelin otsikon oikealla puolella olevasta salmiakin mallisesta kuvakkeesta. Kuvaketta painamalla molemmat sivupalkit siirtyvät syrjään, ja näytön täyttää pelkästään luettava teksti. Tämä näkymä resetoituu siirtymällä pois sivulta, tai kuvakkeesta, joka muistuttaa kyljellään makaavaa tiimalasia. Toimivuus on testattu ie-, Opera-, ja Firefox-selaimissa ja näissä ei ilmennyt ongelmia. Jos sellaisia joillain selaimilla kuitenkin ilmenee, laittakaa kommenttia perään.

Salmiakkikuvakkeen vieressä on miinus-kuvake, joka piilottaa tekstin pystysuunnassa, mutta sillä ei toistaiseksi ole merkitystä. Valikkojen näkymä  on pysynyt aika tarkkaan ennallaan, mutta vasempaan reunaan on ilmestynyt paikka pystybannerille jota käytetään mainostarkoituksiin tarvittaessa.

Facebook-tykkää ja Google+ -painikkeet ovat myös vaihtaneet paikkaa ja saaneet seurakseen Twiittaus-painikkeen. FB-nappula löytyy oikean valikon alareunasta ja joka postauksen alareunasta. Jälkimmäisestä löytyy myös Tweet- ja google+ -painikkeet. Muistakaa painella näitä ahkerasti. ;) FB-nappulaa muutin sen verran, että tykkäykset kohdistuvat tiukasti blogiin, eikä koko sivustoon. Tästä johtuu tykkäyslukeman nollaantuminen.

Captcha muutettiin edellisestä versiosta parempaan re-captcha versioon, ja spammereille on viritetty muitakin ansoja. Toistaiseksi tilanne on tämän suhteen oikein hyvä, eli blogi näyttää pysyvän siistinä. Mielummin tietysti operoisin ilman mitään virityksiä, mutta siihen ei nykyisin ole mahdollisuuksia.

Lopuksi vielä kirjoittajia koskeva muutos. Edellinen teema muutti avainsanat automaattisesti isoilla kirjaimilla kirjoitetuiksi, mutta tämä julkaisee ne siinä muodossa missä ne kirjoitetaan. Ehdotankin, että tästä eteenpäin avainsanat kirjoitetaan vain pienillä kirjaimilla, välittämättä erisnimi tms. seikoista.

Rakentavat ehdotukset blogista, bugit ja muukin asiallinen palaute on lukijoilta oikein tervetullutta. Tänne vaan kommentteihin näkemyksiä asioista, itse kun ei aina kaikea näe. :D

 

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020