Tulevista hankinnoista

Maailman meno on vahvasti sidottu erilaisiin sykleihin, ja niin tuntuu olevan verkko-ostajan hankinnatkin. Pari viimeistä vuotta isommat hankinnat ovat verkko-ostoista puuttuneet oikeastaan täysin, mutta kaikenmaailman nippelikauppaa on ollut sitäkin enemmän. Tänä vuonna oman elämäni syklit on kuitenkin siinä pisteessä, että tästä vuodesta tulee  paljon edellisiä aktiivisempi verkko-ostoissa.

Kevään ensimmäinen suurempi hankinta on kesärenkaat, joista jo foorumin puolella keskustellaan. Tämä hankinta kannattaa taas kerran tehdä ulkomailta, sillä hintaero kotimaiseen tarjontaan on tänäkin vuonna todella merkittävä. On suorastaan ihme, että kotimaset rengaskaupat eivät lähde hintakilpailuun mukaan, vaan pitävät kiinni perinteisestä hinnoittelupolitiikasta.

Jalan vieressä hurisevalle tietokoneellekin pitäisi tehdä jotain, eli emolevy, prosessori, muistit ja näytönohjain on ainakin uusittava, sillä pelaamismielessä rauta alkaa olla vanhentunutta. Tuo vanha rauta saa vielä jatkoaikaa htpc:n sisällä, ja siihen käyttöön onkin potkua sitten enemmän kuin tarpeeksi. Uskallan jo nyt veikkailla, että joku Saksalaisista pc-rautakaupoista vie tässä päivityskierroksessa voiton.

Auto tulee syksymmällä vaatimaan vähän isompaa määräaikaishuoltoa, ja näiden osien hankintapaikka pitää tutkia tarkkaan. Kyseessä on kuitenkin melkoinen läjä osia ja näihin uppoaakin helposti satasia. Tässä hankinnassa on pari kotimaistakin vaihtoehtoa, jotka saattavat yllättäen viedä kisassa voiton. Ja nyt ei puhuta Motonetistä, vaan tiettyihin merkkeihin erikoistuneista verkkokaupoista.

Jonkinnäköinen tablet-tietokonekin kiinnostaisi, mutta sen hankintaa hankaloittaa – tai yksinkertaistaa – se, että käyttöjärjestelmän on oltava Windows. Käytän kannettavassani sellaisia softia jotka eivät ilman tuota käyttöjärjestelmää inahdakaan, joten tällä vaihtoehdolla on mentävä. Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin 98:n jälkeen Windowsin käyttö on kyllä ollut aika vaivatonta. Tälle hankinnalle onkin sitten toimittajia jo siinä määrin, että vähempikin riittäisi. Saksa hankintamaana saattaa olla tässäkin vahvoilla.

Viimeinen mieleen tuleva hankinta on myöskin sieltä suuremmasta päästä, eli Traktor pitää hommata. Mistään Massey Fergusonista ei nyt puhuta, vaan kyse on Native Instrumentin digitaalisesta härpäkkeestä, jolla DJ:t nykyään niin kovin mielellään operoi. Tämän laitteen hintatasoa olen jo jonkin aikaa seuraillut, ja tämän kanssa näyttää olevan sama tilanne kuin Applen iPadillä. Hinta on lähes sama olipa mikä tahansa maa/verkkokauppa hankintapaikkana. Omanlaisensa ongelma tämäkin.

Ja kai sitä kesäksi jotain vaatteitakin taas tarvitaan.

Noh, tiedänpähän taas, minkä vuoksi töissä käydään…

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020