Lieferello saa seuraa

Alkoholin tilaaminen netistä on pysynyt kuumana aiheena verkkoshoppailijoiden keskuudessa. Kuumuus on näkynyt tullin esiintuloissa, keskustelufoorumeilla ja lehdistössä. Erityisen kuumottava seikka keskustelufoorumeilla ja blogeissa on ollut lieferello.de verkokaupan putoaminen pois alkoholia Suomeen toimittavien kauppojen listalta. Ja nyt lieferello näyttää saavan seuraa ainakin gourmondosta, drankgigantista ja maltsandmoresta.

Kaikki edellä mainitut verkkokaupat ovat lyhyen ajan sisällä lopettaneet toimitukset Suomeen. Tarkkaa syytä tilanteeseen verkkokaupat eivät kovinkaan mielellään tunnu kertovan, vaan ongelmat kuitataan yleisinä toimitusongelmina. Yleiset toimitusongelmat johtuvat pitkälti tullin talvella käynnistämästä tehovalvonnasta.

Tullin varsinaisena tavoitteena ei ole ollut lopettaa alkoholin tilaamista, vaan tavoitteena oli saada tilauksista suoritettavat valmisteverot maksuun. Koska kotimainen lainsäädäntö noudattaa asiassa Eu:n direktiiviä, on tuo verovelvollisuus etämyyntitapauksissa verkkokaupalla. Saksalaiset verkkokaupat ovat pääsääntöisesti viitanneet kintaalla verovelvollisuudelle, mikä on tietysti näkynyt hinnoissa ja nyt se näkyy toimitusten loppumisena.

Jää nähtäväksi perkaako tulli kaikki ulkomailta alkoholia toimittavat etämyyjät läpi, vai tuleeko tästä kilpajuoksu, jossa alkoholia tilaava asiakas yrittää pysyä askeleen edellä. Nähtäväksi jää myös se, muuttavatko jotkut verkkokaupat toimintatapaansa ja jatkavat toimituksia Suomeen. Jälkimminen olisi hyvin toivottavaa, sillä ainakin joissakin alkoholitilauksissa valmisteverojen maksunkin jälkeen ulkomainen hintataso jää kotimaisen alle.

Tilanne tuntuu tällä hetkellä elävän voimakkaasti, joten asiasta kiinnostuneiden kannattaa seurata blogia ja erityisesti foorumin keskustelua aiheesta. Varsinkin foorumille pikkuasiat ja kokemukset alkoholin tilaamisesta päivittyvät paljon tehokkaammin, kuin tänne blogiin.

Osta ulkomailta! tekee viikonlopun aikana mahdollisimman kattavan listan niistä verkkokaupoista, jotka ovat lopettaneet toimitukset Suomeen. Lista ilmestyy sekä blogiin, että foorumille ja sitä pyritään päivittämään mahdollisimman usein.

Edit 06.06.2015: Lieferellosta tilaaminen on ollut mahdollista tähän asti  myös Amazon.de:n kautta. Nyt tämäkin mahdollisuus on valitettavasti loppunut.

Lue myös nämä

1 Kommentti

Lisää Kommentti
 1. Hieman listan julkaisu myöhästyi kauppojen suuren määrän vuoksi, mutta tällä hetkellä ainakin seuraavat verkkokaupat ovat lopettaneet toimitukset Suomeen:

  http://www.lieferello.de
  http://www.gourmondo.de
  http://www.drankgigant.nl
  http://www.bierzwerg.de
  http://www.bierkong.nl
  http://www.c-und-d.de
  http://www.le-charreau.de
  http://www.schneekloth.de
  http://www.maltsandmore.de

  Seurailemme tilannetta tarkemmin foorumin keskustelussa: http://www.ostaulkomailta.com/viewtopic.php?p=12150#p12150

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020