YT-info: Osta ulkomailta!

Meno on kuin 90-luvun lamassa. Uutisista saa päivittäin lukea toinen toistaan suuremmista yt-neuvotteluista ja tahti vaikuttaa valitettavasti vain kiihtyvän. Lomautus tai irtisanominen vaikuttaa ennen pitkää negatiivisesti ostovoimaan ja tämän vuoksi monessa taloudessa joudutaan nyt tarkkaan laskemaan miten ja mihin rahat käytetään. Tuttu vanha sanonta kuuluukin, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Vai kannattaisiko sittenkin? Ulkomailta?

Lomautetun tai irtisanotun ei tarvitse välttämättä luopua kaikista tutuista laatutuotteista tai -merkeistä, sillä elämää kalliissa kotimaassamme helpottaa ulkomaisten verkkokauppojen ylivoimainen hintataso. Vaatteet, auton varaosat, työkalut, lemmikkien tarpeet, kengät, kosmetiikka, tietotekniikka, osa ruokatarpeista ja jopa reseptivapaat lääkkeet ovat tilattavissa ulkomailta. Hintaero kotimaahan näissä tuoteryhmissä on parhaimmillaan kymmeniä prosentteja ja siitä huolimatta laatu saattaa olla kotimaista tarjontaa parempaa.

Työttömän verkostaostajan kannattaa huolehtia luottotiedoistaan ja -korteistaan niin hyvin kuin mahdollista. Helposti saatava Visa Electronkin käy nykyisin maksuvälineenä suuressa osassa verkkokauppoja ja netin maksupalveluja, mutta luottokortilla ostaminen on silti aina helpompaa ja joustavampaa. Lisäksi luottotietojen ollessa kunnossa voi tarvittaessa käyttää osamaksuja tarjoavia maksupalveluita, kuten Klarnaa. Luottokortin käyttöä pitää silti tarkkailla ja sitä pitää käyttää harkiten. Heräteostoksia ja yksittäistilauksia ei rahoistaan tarkan kannata netissä harrastaa, sillä nettiostokset tulevat sitä edullisemmiksi mitä enemmän niitä keskittää. Perheen vaateostokset ja vaikka auton varaosat kannattaa tehdä 2-4 kertaa vuodessa ja mielummin yhdestä tai kahdesta vaatekaupasta. Keskittäminen tulee vieläkin edullisemmaksi, kun valitsee ostopaikoiksi sellaisia verkkokauppoja jotka tarjoavat ilmaiset toimitukset ja mahdollisesti myös ilmaiset palautukset. Kaiken muun hyvän lisäksi ulkomailta ostavan ei tarvitse välittää kotimaisen kaupan keskittämisvälineistä – bonuskorteista. Ulkomailta etu tulee ilman niitä.

Laadusta ei kannata tinkiä, sillä liian edulliset ostot kostautuvat nopeasti tuplaostoina. Tämän vuoksi hankintakanavat kannattaa harkita tarkkaan. Vaikka esimerkiksi eBay on hinnoittelultaan ja varsinkin rahtikulujen suhteen aika-ajoin todella houkutteleva, niin piraattituotteiden ja huonon laadun mahdollisuus on siellä myytävissä tuotteissa suurempi. Myyjien ja tuotteiden palautteita tutkimalla voi tällaista riskiä pienentää, mutta silti suosittelen suurten ja tunnettujen verkkokauppojen käyttöä. Iso verkkokauppa tarkoittaa pääsääntöisesti parempaa palvelua esimerkiksi takuu- tai palautuskäytännöissä.

Lähestyvä joulu ja lahjahankinnat aiheuttavat ylimääräistä painetta ostovoiman heikentyessä. Tähänkin ongelmaan löytää helposti ratkaisun verkosta. Kimppatilauksilla voi hankkia lahjat, kuten lelut, vaatteet, urheiluvälineet ja vaikka parfyymit hyvin edulisesti. Kannattaa kuitenkin tutkia mistä verkkokauppa tuotteet toimittaa, ettei ylimääräisä kuluja pääse syntymään tullien ja verojen muodossa.

Mistä sitten tieto näistä verkkokaupoista ja niihin liittyvistä asioista löytyy? Osta ulkomailta! keskustelufoorumi on erittäin hyvä tietolähde. Meiltä löydät testattuja verkkokauppoja ja runsaasti tietoa ulkomailta ostamisesta yleensä. Ostovoimasta kannattaa ottaa kaikki irti ja ulkomailta ostaminen on siihen toistaiseksi paras keino.

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020