Hinnat näkyviin, kiitos

Aina välillä, ja aika useinkin, kotimaisissa verkkokaupoissa törmää hintatietojen puutteelliseen esilläoloon. Varsinkin monenkirjava autotarvikekauppa syyllistyy melko usein tähän.

Verkkokaupan ideahan on helpottaa kaupankäyntiä ja vähentää molemmilta osapuolilta kaupantekoon vaadittavia vaiheita. Tämän vuoksi, varsinkin kun kauppa on kansainvälistynyt, verkkokauppojen olisi hyvä ilmoittaa sivuillaan selkeästi hinnat, sekä kertoa onko hinta neton neton netto. Jälkimmäisessä kannattanee olla melko itsekriittinen, ettei nettohinnat ole ulkomaiseen tarjontaan nähden liian korkeat. Sieltä ostaminen kun on tunnetusti helppoa, nopeaa ja halpaa, joten kauppaansa ei kannata tässä asiassa turhaan saattaa naurunalaiseksi.

Otetaan pieni esimerkki lähihistoriasta. Autooni on tällä hetkellä tulossa uudet iskunvaimentimet www.larkspeed.com verkkokaupasta Englannista. Kyseessä on Konin str-t vaimennin, jotka sai sieltä alle neljän sadan rahteineen. Kotimainen hinta tuntui olevan väistämättä yli 500€ per kierros. Mainitsin tästä hinta-asiasta autofoorumilla jossa asiaa oli muutenkin käsitelty ja erästä verkkokauppaa suositeltu. Sain vastauksen jossa kehotettiin lähettämään sähköpostia ko. verkkokauppaan, ja kysymään mikä todellinen hinta iskareille on. No en lähetä. Kuten sanoin, idea on, että kauppa helpottuu, ja tarjouspyyntöjen lähettely on yksi vaihe jonka jätän mielellään pois. Varsinkin kun missään ei kerrota, että hinnoista voi tingata. Epäilen silti, että kukaan olisi pystynyt kilpailemaan larkspeedin hinnan kanssa, mutta jos pystyisi, se jäi selvittämättä tuon sivuilla olleen pienen puutteen vuoksi.

Annetaan taas ilmaista konsultaatiota kotimaiselle verkkokaupalle. Hinnat ja mielellään kilpailukykyiset nettosellaiset sivuille näkyviin, kiitos. Ja yrittäkää päästä eroon siitä että verkko”kauppanne” ohjaa asiakkaat hakemaan tietoa esim. valmistajan sivuilta. Se vasta onkin ärsyttävää. Todella ärsyttävää.

Lue myös nämä

1 Kommentti

Lisää Kommentti
  1. Hyvänä esimerkkinä on esim. työvaatteita myyvät nettikaupat. Tässä pistin tilaukseen Jalaksen sandaalit. Noi muut kun ei tunnu omassa käytössä kestävän kuin yhden kesän. Sievin ja Jalaksen tossuilla taas toisenlaista kokemusta jos ny vähän mainostetaan.

    Hermot meni kun hintavertailua piti tehdä. Jotkin sivut ilmoittavat hinnat verottomina kun toiset verollisten hintojen kanssa. Verottomien hintojen ilmoittelu on ymmärrettävää, kun kyseisiä kauppoja käyttävät myös yritykset jotka enemmänkin kyttäävät verottomia hintoja. Jokseenkin rasittavaa että itse joudut laskemaan alveja tai joudut etenemään tilauksen viime hetkille jotta verollinen hinta selviää. Kyseiset kaupat kuitenkin myyvät tuotteita niin yksityis- kuin yritysasiakkaille. Helpointa varmaan olisi kun sivuila olisi selkeästi veroton sekä verollinen hinta.

    Lisäksi kyrsi suunnattomasti se, ettei jokainen pulju ilmoittanut selkeästi toimitusmaksuja, vaan piti tosiaan edetä pitkälli tilausprosessissa että toimitusmaksut tulivat julki. Pikkasen on petrattavaa kotimaisilla verkkokaupoilla.

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020