Mtv3 ja kokemukset verkkokaupoista

Maikkarin netissä oli männä viikolla verkkokauppauutinen, joka perustuu MTV3 uutisten lukijoiden kokemuksiin ja kommentteihin. Uutisen mukaan ostajien kokemuksissa ulkolaiset verkkokaupat erottuivat edukseen kotimaisista. Koska kommentteja verkkokaupoista on hauska lukea, niin lainaillaan tähän uutisen parhaat palat.

–Ihmetyttää, kuinka jotkut ulkolaiset verkkokaupat toimittavat tavaran paljon nopeammin, kuin kotimaiset. Harva kotimaisista verkkokaupoista pystyy alle viikon toimitusaikaan. Joku harva on onnistunut siinä, että tavara on postissa jopa kotiovella tilausta seuraavana päivänä, ihmettelee eräs lukija.

–Suomalaisten verkkokauppojen kiusana on meillä korkeat rahtikulut.

– Itsellä on paljon kokemusta verkkokaupoista. On nimittäin muutama asia missä ulkomaiset ovat valovuosia edellä. Esimerkiksi sähköpostivastailu. Ei osaa suomipoika, toteaa toinen lukija.

– Kokemukseni mukaan ainakin HongKongin ja Saksan verkkokaupat toimivat loistavasti. Niistä saisivat suomalaiset ottaa mallia, yksi lukijoista kehuu.

Siinäpä neljä kommenttia joista jokainen on täyttä rautaa. Jokainen ulkomailta enemmän tilannut tietää, että asia on näin.  Mutta miksi asia sitten on niin kuin se on. Syitä voidaan hakea kauppojen resursseista ja asenteista aina kuluttajaan asti. Asia on joka tapauksessa kotimaisille markkinoille ongelmallinen, ja jotkut kauppiaatkin jo sanovat sen ääneen

Usein postikulut voivat olla halvempia, kun tuotteen tilaa ulkomaiselta toimijalta. Kilpailua suomalaisten ja ulkomaisten verkkokauppojen kesken on vaikea seurata ainakin suomalaisen toimijan silmin, toteaa Joonas Ahonen SF-Fennica Oy:n omistavasta Pulju.netistä.

– Meillä ei ole tarkkaa tietoa siitä miten paljon kuluttajat tilaavat tavaraa ulkomailta. Merkillistä on myös se, että miten voi kotimaassa paketin lähetys Helsingistä Espooseen maksaa moninkertaisesti sen mitä se maksaa vastaava toimitettuna Kiinan Shenzenistä vaikkapa Ouluun. Tätä on moni ihmetellyt, Ahonen kertoo.

Kuinkahan monen eri tahon pitäisi tinkiä voitontavoitteluistaan, että tämä solmu saataisiin avattua? Kaikkien luulen.

Mutta Puljusta päästään näppärästi hyödyttömiin verkko-ostoihin. Ei sillä, että Pulju edustaisi jotenkin vain tällaisia tuotteita, mutta uutisen kommentoijille on tapahtunut ainakin seuraavaa:

– Hyödytön PANIIKKINAPPULA(USB) HongKongissa toimivalta verkkokaupalta… no toimituskuluineen vain 4,50 euroa, ei ollut kallis, yksi lukijoista muistelee ostoksiaan.

– Tilasin pari vuotta sitten ulkomaisesta nettikaupasta toisen tavaran kylkiäisenä jousella toimivat vedettävät muoviset rollamummot, jotka liikkuvat eteenpäin ja kisaavat keskenään. Ovat täysi turhake, mutta kyllä myös uskomattoman hauska lelu… ei lapsiturvallinen tosin, kertoo toinen lukija.

– En ole tilannut mitään erikoista tms., mutta poikani on. Pyysin häntä nimittäin tilaamaan minulle Goldie Hawnin tähdittämän komedialeffan Villikissat, mutta taivas varjele mitä postista tulikaan, no sieltähän tuli eroottinen helmi, 70-luvun kuumaa pornoa… naureskelee kolmas nettiostoksiaan.

Täytyy myöntää, että kaikki omatkaan nettiostot ei ihan täydellisiä ole. Alkuperäinen tarkoitus on ehkä ollut hyvä, mutta toisin on käynyt. Dealextremen kanssa ainakin sortuu helposti ”hyödyttömiin” ostoksiin. Vaan löytäähän sieltä järkeä käyttämällä mielettömästi tarpeellistakin tavaraa. Näistäkin Maikkarin uutisille on kerrottu.

– Musiikkia, elokuvia ja kirjoja ostaessa pyrkinyt näitä kotimaisia suosimaan. Mutta pelejä tulee nykyään useimmiten tilattua Briteistä, koska täällä hinnat ovat turhan korkeita, kertoo yksi kommentoineista.

– Minä olen ostanut askartelutarvikkeita verkkokaupoista sekä käsityötarvikkeita. Kokemukseni ovat vain suomalaisista verkkokaupoista ja niissä toiminta on ollut sujuvaa, kehuu eräs lukijoista.

– Ei ole valittamista verkkokaupoista. Mitään hullua en ole tilannut. Tavaran saapuminen kohtuuajassa riippuu siitä, minkä firman kuljetuspalvelua käyttää. Minulla on hyviä kokemuksia Matkahuollosta, kun olen tilannut Gigantin verkkokaupasta suurenkin esineen, kertoo toinen.

Ihmisten kokemuksia voisi lukea mielin määrin, sillä kun oppii suodattamaan tietyt asiat pois, niin niistä voi pelkästään ottaa oppia. Kotimainen verkkokauppauutisointi saisi kehittyä enemmänkin tähän suuntaan pelkkien lukujen ja hypetysten sijaan.

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020