iMon ja ongelmat Samsung television ir-komentojen kanssa

Tämä ikuisuusprojekti on siis hitaasti mennyt eteenpäin. Järjestelmän sekoilut ja ongelmat on nyt sitten kohdistettu kahteen asiaan. Nimittäin vialliseen SSD-kovalevyyn sekä Samsung television käyttämiin ir-komentoihin.

Kovalevy nyt lähtee huoltoon, koska se ei enää pysy järjestelmässä vaan tippuu sieltä ilman mitään selkeää syytä. Suurempi ongelma onkin tuo iMon sekä Samsung television kaukosäätimen käyttämät ir-komennot. Niin naurettavalta kun se kuulostikin, niin en ole yksin asian kanssa. Valmistajan tukifoorumeilla kyselin asiaa ja kyllä sinne toinenkin eksyi valittelemaan samaa ongelmaa.

iMonin hallintasoftan tuelta (Soundgraph) nyt ei paljoa apuja tullu. Avaa asetukset ja poista sieltä rasti tuosta ja tästä. Ikävä kyllä nuo ohjeet olivat Internet Explorerin toimimattomuuteen. Tässä tapauksessa kun koko järjestelmä menee sekaisin. Pitänee vielä pommittaa tuolla foorumilla jospa saisivat jotain tolkkua asiaan. Vielä en ole tarkemmin selvittänyt, mikä komento sekoittaa järjestelmän. Ensinmäiseksihän ohjeistetaan käyttämään toista kaukosäädintä. Sehän ei ratkaise asiaa, sillä esim. käyttämäni Logitech Harmony 555 yleiskaukosäädin toistaa siis samat ir-komennot mitä television alkuperäinen kaukosäädin. Eihän se muuten toimisi.

Mitä ongelmaa kaukosäädin nyt voisi tehdä. Niimpä. Kokemusta Windows XP ja 7. XP:n ongelmia en tarkkaan muista, sen verran aikaa, mutta vastaavanlaista mitä on 7. Eli kaukosäätimen ir-komenot tai tietty komento sekoittaa Windows järjestelmää mm. seuraavanlaisella tavalla: Logitech hiiren keskinapin scrollaus ei enää toimi, alapalkissa avoimen ohjelman ikkunaa klikattaessa aukee uusi sovellus, Firefoxissa linkin avaaminen aukeaa uuteen välilehteen, käynnistä-valikko aukeaa, mutta kun koittaa esim. kirjautua ulos, välähtää se valinta mutta ei sitä ehdi klikkaamaan, tiedostoja ja pikakuvakkeita klikattaessa avaa tiedoston / kuvakkeen ominaisuudet, yms yms. Eli varsin veemäiseksi muuttuu tietokoneen käyttö tuollaisten ongelmien myötä.

Nyt pitäisi sen verran nähdä vaivaa, että tuon vastaanottimen irrottaisi ja tutkailisi mitä merkintöjä siitä löytyy. Jospa google sitten osaisi auttaa. Toki, yksi vaihtoehtohan on vaihtaa televisio. Kyllähän tuolla tuleekin ikää jo (itseasiassa juuri tänään) 1 vuosi. Onneksi olkoon Samsung töllöni! :D

Lue myös nämä

1 Kommentti

Lisää Kommentti
  1. Eli hommaan on tullut selvyys. Osa television kaukosäätimen käyttämistä IR-komennoista sekoittaa järjestelmää. Syyksi selvisi se, että vastaanotin ja iMon ohjelmisto käsittää osan komennoista näppäimistön komennoiksi. Eli siksi kaukosäädintä käyttäessä SHTF-, CTRL-, ALT- ja WIN-näppäimet lukittuvat ja siksi windows alkaa käyttäytymään oudosti.

    Korjausta ei tule, koska vaatisi raudan firmiksen päivityksen ja tässä mallissa se ei ole mahdollista. Ongelma on noteerattu ja otetaan huomioon tulevissa laitteissa ja hardware firmiksissä.

    Eli näillä mennään.

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020