Ilmaiset toimitukset ainoa kilpailuvaltti?

Kotimaisen kaupan rynnistys verkkokauppamarkkinoille on jo runsaan vuoden jatkunut todella voimakkaana. Suuret kaupat ja ketjut, kuten Prisma, Citymarket, Stockmann, Tokmanni (toknet), Sokos, Anttila ja Verkkokauppa.com panostavat tänä jouluna myös voimakkaasti markkinointiin, mutta eväät näyttävät kovin köykäisiltä.

Sokos: ilmaiset toimitukset, Stockmann: ilmaiset toimitukset, Toknet: yli sadan euron tilauksille ilmaiset toimitukset, Prisma: ilmaiset toimitukset, Netanttila: ilmainen nouto myymälästä (?!), Citymarket: ei mitään etua ja Verkkokauppa.com: maksuaikaa helmikuun loppuun 0-korolla. Kun kotimaan pakettien hinnat postitoimipaikkaan toimitettuna on noin viisi euroa, niin tämä on suurinpiirtein se etu, jolla suuret kotimaiset verkkokaupat meitä joulukaupassa hemmottelevat. Paitsi Keskon verkkokaupat, joissa ei asiakkaalle tarjota edes tätä etua.

Viiden euron etu suhteeessa hävyttömään hintatasoon ei juurikaan houkuttele ostoksille, vaan katse suuntautuu edelleen ulkomaille. Sieltä kuluttaja saa samat tuotteet keskimäärin kymmenen euron toimituskuluilla kotiin kannettuna ja tietysti paljon edullisemmin. Kotimaisen verkkokaupan kilpailuvaltiksi ei riitä vitosen vippaminen, vaan nöyryyttä pitää löytyä paljon enemmän.

Lue myös nämä

2 Kommenttia

Lisää Kommentti
  1. Paikallisen Citymarkerin kajareista pauhasi mainos joka mainosti verkkokauppaa ja porkkana oli varsin hmmm…. naurettava: Ilmainen toimitus noutopisteeseen, eli Citymarkettiin.

    Kyllä on verkkokaupassa asiointi helppoa. Tilaat tuotteen, maksat sen ja lähdet sitten Citymarkettiin, etsit sieltä sitten noutopisteen, sen jälkeen henkilökunnan joka luovuttaa sinulle tuotteen ja lähdet kotio. Verkkokaupan tuotevalikoima löytynee sieltä Citymarketistakin, joten tuossa nyt voittaa sen ettei tarvi kassan kanssa asioida.

  2. Ja eipä ole kaupan ihmiset ilmeisesti koskaan käyneet postissa joulun alla. Siellä saa älyttömässä ruuhkassa jonottaa helposti kauemmin kuin kaupassa, eli se siitä nopeasta ja näppärästä toimituksesta.

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020