Esittelyssä Zepad 10″ Tablet

Tänään se sitten saapui. Tullia ei sitten laisin kiinnostanut paketti. DPD:n kuriiri kantoi paketin ovelle aamupäivästä.

Laitetaan ensinmäiseksi teknistä dataa. Nämä tiedot ilmoitetaan pakkauksessa. Kaikki tiedot eivät täsmää myynti-ilmoitusta, mutta katsotaan mitä laite on syönyt:

Näyttö on siis 10″ laajakuva LED-kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1024 x 600 pikseliä

Prosessoriksi ilmoitetaan Arm ZT-180 1.0 GHz ja muistia laitteessa löytyy 512 Mb RAM DDRII

Tallennusmediana 4 GB Flash NAND

Käyttöjärjestelmänä Android 2.2 Froyo

Akku on Li-ion 9 V, 2400 mA ja toiminta-ajaksi luvataan 4 tuntia

Langaton verkko 802.11 b/g/n

Sisäänrakennettu kamera (epäilen tarkkuuden olevan VGA)

Kiihtyvyysanturi

Liitännät: 1 x USB 2.0, 3.5 mm kuulokeliitäntä, TF-korttipaikka, 1 x MiniUSB, HDMI-liitin

Koko: 270 x 179 x 16 mm ja painoa löytyy 650 g.

 

Pakkauksen sisällä nyt ei ollut mitään ylimääräistä. Tablet, laturi ja adapteri millä laturi toimii suomessakin, LAN-adapteri sekä pieni käyttöopas.

 

Paketin avattuani kävin laitteen läpi. Laatutuntuma oli sitä mitä voi odottaa. Ei vastaa iPadia, mutta ei myöskään tuottanut pettymystä. Näytön alareunassa tosin on yksi kohta joka natisee kun siitä painaa, mutta käytössä ei tuota kyseistä kohtaa tarvitse painella joten eipä haitanne ja käytössä sitä ei siis huomaa. Ulkopuolinen tarkastelu sai siis hyvät pisteet, entäs sitten sisusta.

Tabletin käyttöönotto oli varsin helppoa. Laturi kiinni laitteeseen ja power-näppäimestä virrat päälle. Androidin käynnistyminen vie n. minuutin. Nopeampaa käynnistystä odotin, mutta eipä tuokaan nyt mikään liian hidas ole. Muistin määrä taitaa suurin pullonkaula olla. Pitänee tutkailla netin syövereitä miten tuo muistin lisäys mahtaa laitteeseen onnistua. Laitteessa on siis 512 Mb muistia ja sen piristäminen 1 Gb:n muistiin voisi mukavasti reipastaa laitteen toimintaa.

Kone siis saatu päälle ja Androidin aloitusnäyttö ruudulla. Ei mitenkään yllättävää, käyttökieli on saksaksi. Android ympäristö nyt on jotenkin tuttu ja saksaa on opiskeltu korkkareista joten virheen ja kokeilun kautta sitten löytyi paikka mistä kieliasetukset muuttuvat. Toisin kuin kauppiaan listauksessa oli mainittu, ei laitteesta löytynyt suomea. No englannilla pärjää. Kielen vaihto ei vaatinut uudelleen käynnistystä joten samantien Wi-Fi:n kimppuun. Aloitusruudulla klikataan Wi-Fi kuvaketta josta aukeaa lista käytettävistä verkoista. Sieltä sitten oma verkko valittuna, salasana syötetty ja näin oltiin verkossa kiinni. Android marketista sitten asentamaan MoreLocale 2 sekä suomen kielipaketti. Täysin suomenkieliseksi laite ei muuntautunut, mutta pärjää kyllä. Sitten alkoikin muihin ominaisuuksiin perehtyminen. Sen verran on aikaa kun viimeksi on Androidia käyttänyt, että hetki menee ennen kuin pääsee taas sisälle.

Laitteessa on kirkas, selkeä näyttö. Kosketusnäyttö ei nyt ensinmäisenä pelaa ihan täysillä. Mikrokuituliinalla hinkkaamaan näyttöä ja johan tuntuma parani. Vähän taas omanlaisen tuntumansa vaatii tähän. Käytössä kuitenkin Nokian ja Applen kosketusnäytöllä varustettuja laitteita ja ne toimivat kanssa omalla tavallaan. Pienen pientä eroa, mutta pienen näpyttelyn jälkeen uskoisin että pelaa.

Home-näppäin tässä laitteessa ei sitten toimi kuten tavallinen home. Esimerkiksi, selaimessa se palaa edelliselle sivulle, eikä siis työpöydälle. Työpöydälle pääsee näytön yläreunasta löytyvästä ikonista. Toisaalta, ehkä tuohonkin tottuu että on tuollainen back-namiska. Vielä en ole perehtynyt saako näppäimen toimintaa asetuksista muutettua. Toiset näppäimet, eli volume + ja volume – ei kanssa toimi niin kuin olettaisi. Eri sovelluksissa avaa erillaisia alavalikoita. Tämäkin on ”korjattu” ruudulla näkyvillä äänensäätö ikoneilla. Musiikkia en vielä kerennyt laitteeseen laittamaan joten katsotaan miten toimii natiivisoittimella. DI.fm playerillä ei ainakaan toiminut.

Seuraavaksi pitäisi kokeilla miten nuo mokkulat toimivat. Käytössä Huawein mokkuloita joten katsotaan mikä alkaa toimimaan vai toimiiko kaikki.

Kirjoitellaan lisää kun on taas enemmän näpytelty.

 

Tähän mennessä laite on kyllä täyttänyt odotukset mitä voi antaa laitteelle minkä hinta kotiintuotuna on alta 150 €.

 

Lue myös nämä

25 Kommenttia

Lisää Kommentti
 1. Eino Kurppala

  Pystyistkö opastamaan miten tohon saa asennettua tuon osittaisen suomenkiele, ollan haettu varmaan väärä suokipaketti.

 2. MoreLocal on asennettu? Kielipaketti jonka asensin on Android Marketista löytyvä Finnish Language Pack. Kun Morelocal ja kielipaketti on asennettu, käynnistä MoreLocal. Ylhäällä oikealla on vihreällä Custom Locale, sitä näpäyttämällä aukeaa valikko.

  Kirjoita language ja country kohtaan fi ja homman pitäis toimia.

 3. Moikka!

  Tuossa oli tovi sitten citydealsis myynnis tämä laite ja ostin.. ja nyt ihmettelen tuota mokkulahommaa et miten sen saa toimimaa ja että mikä hitto on z-t lokero? onko se muistikortin paikka vai sim-kortille paikka vai mitäs mitäs..
  Nyt kohta ajattelin tuon sun ohjeen mukaan alkaa asentamaan suomenkieltä tuohon, vaikka paikasta josta ostin ni luvattiin että siinä on suomenkieli.. :/

 4. Z-T lokeroa nyt ei omasta löydy, mutta T-F paikka löytyy ja sinne sopii Micro SD muistikortti. SIM-kortille paikkaa ei tästä laitteesta löydy.

  Mokkulaa en vielä ole kiireiltäni kokeillut. Mikä mokkula on käytössäsi?

  Mitäs Citydealin kautta maksoi kun tilasit?

 5. Heipas ja alkuun hyvää joulua! Ostin kanssa laitteen citydeelin kautta. Osaistko neuvoa kuinka saisin android marketin toimimaan? Painaessani market appsia pyytää lisäämään accountin ja kun siitä yritän mennä siitä suorasta linkistä tekemään hyppää suoraan kotivalikkoon. Ja kun olen asetuksien kautta yrittänyt niin ei pysty yhdistämään serveriin??
  APUA tarvii aloittelija!!!

 6. Perusta siinä vaiheessa yksinkertainen Gmail tili tai syötä olemassa olevat tunnukset jos sinulla jo on ko. tili. Tämän jälkeen pääsee markettiin. Samalla tulee siis otettua käyttöön Gmail sähköpostiosoite mutta sitähän ei ole pakko käyttää jos ei halua.

 7. Perusta siinä vaiheessa yksinkertainen Gmail tili tai syötä olemassa olevat tunnukset jos sinulla jo on ko. tili. Tämän jälkeen pääsee markettiin. Samalla tulee siis otettua käyttöön Gmail sähköpostiosoite mutta sitähän ei ole pakko käyttää jos ei halua…

 8. juu omistan kyllä tilin jo entuudestaan, mutta en saa sitä liitettyä tablettiin ja olen myös tehnyt uudenkin tilin eikä auttanut! En edes saa tabletilla jo valmiiksi olevaa gmailin appsia auki…. :(

 9. Verkon selaaminen muuten onnistuu? Siis WLAN-yhteys muodostettu onnistuneesti?

 10. Kyseinen laite tuli tänään ja eihän siinä ollut suomenkieltä. Ajattelin asentaa sitten sellaisen mutta törmäsin tämmöiseen ongelmaan: Android market ei muuta kuin välähdä tabletilla ja kun taas selaimen kautta yritän niin tulee kokoajan jotain suojausvaroitusta. Wlan käytössä…

 11. ..Jatkoa.. ei toimi myöskään tabletin GMAILI, näyttö välähtää kirkkaaksi ja takas aloitus näyttöön. Olen koittanut restoida ja ajaa tehdas asetukset mutta turhaa.. Suojausvaroituksen sain pois..

 12. Juu sama juttu Citydealin kautta hommattu. Millään en pääse ostoksille Android markettiin. Herjaa, että tiliisi ei ole liitetty puhelinta ?? Oisko jollain jotain vinkkiä ?

 13. Kappas kummaa. Nyt on myös oman laitteen marketti lakannut toimimasta. Kuvaketta näpäyttäessä aukeaa valkoinen ruutu jossa lukee ladataan. Hetken näkyy ja sitten palaa työpöydälle. Pitääkin perehtyä asiaan missäs mennään.

 14. Jostain kumman syystä oli kello ja päivämäärä väärä. Automaattinen päivitys pois päältä ja manuaalisesti aika ja päivä oikeaan niin alkoi Marketti toimimaan. Olisiko tuossa vika?

 15. Tuli ostettua lapsille kaksi näitä citydealista. Toinen oli tullessaan täysin pimeä ja toinen toimi muutaman päivän, kunnes kosketusnäyttö lakkasi toimimasta (ei varmaan saa toimimaan, vai tietääkö joku kikkakonstin.. pitää pistää kumpikin takuupostiin) ja anroid markettia ei saanut toimimaan :///

 16. Ilman muuta kannattaa molemmat lähettää myyjälle, varsinkin jos toinen on heti tullessaan ollut pimeä. No kylläpäs on porukalla ongelmia tämän vehkeen kanssa.

 17. Olen yrittänyt etsiä asetusta millä lapsi olisi voinut saada laitteen siihen kuntoon, että kosketusnäyttö ei toimi, mutta hieman on hankalaa.. sellaista asetusta ei varmaan ole olemassakaan. Ei kun postiin huomenna. Näiden tulo kesti lähemmäs 4 viikkoa, joten takuussa varmaan kestää vielä kauemmin ://

 18. Eipä taida laitteessa, jossa kosketusnäyttö on kaiken a ja o, löytyä asetusta että kosketusnäytön saisi klikattua pois käytöstä. Kyseessä siis vika. Mikäli toimitus on kestänyt 4 vkoa, voi olla niin että myyjä on ottanut tilaukset vastaan jonka jälkeen tilannut laitteet joko Saksasta tai sitten suoraan Kiinasta. Näitähän suomessa ei kukaan huolla joten voi pitkäkin tovi mennä, elleivät sitten vaihda heti uuteen. Toinen kyllä pitäisi automaattisesti vaihtua uuteen koska on ollut pimeä jo saapuessaan.

 19. Noniin, saapui siis itsellekin eilen citydealin kautta tilaamani table, virta valo kyllä syttyy mutta näyttö täysin pimeä! harmillista kun on saapumista jo odottanyt kauan ja nyt ei toimi! tekisi kyllä mieli purkaa kauppa kokonaan, onko teillä kokemusta mahtaako olla mahdollista?
  3

 20. No jo on Citydeal laittanu kuraa kiertoon.Kaupan purku ei välttämättä heti onnistu, mikäli ei myyjä siihen suostu. Myyjällä on oikeus vaihtaa tai huollattaa viallinen laite. Yhteydenottoa myyjään. Sillä se selviää mitä haluavat tehdä.

 21. Nyt kun ongelmatapauksia on noin paljon suosittelen tekemään Citydealin kautta hankituista tableteista ja niiden ongelmista/ratkaisuista ketjun foorumin puolelle. Tilanteiden seuraaminen siellä olisi paljon helpompaa.

 22. Kuten LmnLL jo ehdotteli, niin te joilla noita ongelmia on enemmänkin ollut, niin käykääs laittamassa foorumille juttua, niin saadaan vähän paremmin keskusteluta juurikin noista takuupalautuksista ja huolloista. Sopiva osio löytynee tuolta -> http://www.ostaulkomailta.com/viewforum.php?f=22

 23. Osaatteko sanoa, että miten saan murrettua tunnuslukukoodin. Pitkästä aikaa otin tabletin käyttöön, enkä muista koodia. :-\

 24. Hard reset taitaa olla ainut vaihtoehto. Silloin toki menettää kaiken laitteessa olevan tiedon. Googlella en nyt heti löytänyt mitään pätevää ohjetta tähän. Oma laite on myyty aikaa sitten joten en pääse koittamaan eri mahdollisuuksia.

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020