Halpuutetaan hintoja – eli ruokaa ulkomailta #2

2014 alkuvuonna käsittelin ruoan ulkomailta tilaamista ensimmäisen kerran. Nyt kun ruoan verkkokaupan suosio on Suomessakin hiljalleen nousussa, on hyvä ottaa uusi katsaus tähän ilmiöön ja sen mahdollisuuksiin.

Aikaisemmassa kirjoituksessa mainitut verkkokaupat Lieferello ja Gourmondo ovat lopettaneet alkoholin myynnin ongelmien myötä kaikki toimitukset Suomeen. Saksasta löytyy kuitenkin muitakin vaihtoehtoja. Mielenkiintoisin näistä vaihtoehdoista on Allyouneedfresh verkkosupermarket.

Allyouneedfresh on kuin menisi mihin tahansa kotimaiseen hypermarkettiin. ”Hyllyt” ovat täynnä meille suomalaisille tuttuja tuotemerkkejä ja valikoimat ovat valtavat. Käytännössä täältä löytää kotiin kaikki päivittäistavarat ja elintarvikkeet. Tästäkään kaupasta ei tietenkään tuoretuotteita välttämättä kannata tilata, mutta lähes kaiken muun tilaaminen kannattaa. Ainoa heikkous kaupassa on palvelu pelkällä saksankielellä. Onneksi tutut tuotemerkit ja selkeä käyttöliittymä tekevät ostamisesta suhteellisen helppoa.

Verkkokaupan hintataso saa kotimaiset halpuuttamiset kuulostamaan huru-ukkojen höpinältä ja jopa Lidl saa tästä kaupasta kovan kilpailijan. Hinnat ovat pääsääntöisesti 20-60 prosenttia kotimaisia halvempia. Erityisesti kosmetiikkapuolella erot ovat silmiinpistävän rajuja. Geelit, hiusvärit, hiuslakat, partakoneenterät ja partavaahdot ovat n. puolet halvempia kuin kotimaassa.

Ulkomaisista verkkohypermarketeista tilaamisen kannattavuutta on yleensä heikentänyt korkeat rahtikulut. Tässäkin Allyouneedfresh on toista maata. Rahtikulut ovat naurettavat 7,90 € ja raja ilmaisille toimituksille on vain 70 euroa. Toimitusajaksi kauppa lupaa kolmea-neljää päivää, mikä on toteutuessaan erittäin nopea toimitus. Näin edulliset ja nopeat toimitukset selittyvät Allyouneedfreshin taustalla hääräävästä yrityksestä. Toimintaa pyörittää DHL.

Osta ulkomailta! on jo pari vuotta metsästänyt vakavasti otettavaa ulkomaista verkossa toimivaa päivittäistavarakauppaa. Monta lupaavaa on löytynyt, mutta niissä valikoimat ovat olleet hieman liian eksoottisia, hinnat hieman liian korkeita tai toimitukset turhan kalliita. Allyouneedfresh kääntää tämän tilanteen kuitenkin päälaelleen ja kilpailee todella vakavasti ottaen kotimaisten pienten ruoan verkkokappojen, sekä S-ryhmän ja Keskon suurien kivijalkakauppojen kanssa.

Lue myös nämä

13 Kommenttia

Lisää Kommentti
 1. Taikinahavukka

  Moi! Tämän sivun rohkaisemana tein ensimmäisen elintarviketilauksen allyouneedfresh.de -verkkokaupasta. Kun en paljoa osaa saksaa, hiukan jännittävää se oli, mutta kaikki meni hienosti. En todellakaan ymmärrä, miten voin saada kuivahyllytavaraa kotiini halvemmalla kuin jos hakisin ne itse Prismasta. Tilasin paljon erilaisia säilykkeitä, varsinkin sellaisia mitä Suomesta ei saa, mutta aivan tuttuakin tavaraa. Mies ilahtui laadukkaista maksa- ym pateista, itse tykkäsin esim. kirsikka- ja luumusäilykkeistä. Myös sähköhammasharjan vaihtopäät (oral-b) tulivat huomattavasti halvemmalla kuin mistään Suomesta. Mukaan tuli yksi huulipunakin, jonka sävy sattui kohdalleen.
  Tavarat olivat erikoisen hyvin pakattuja ja tulivat tukevissa pahvilaatikoissa. Yksi pieni moka oli käynyt, sain Bionade-limsasixpäkin sijaan vain yhden limupullon, mutta asiakaspalvelu lupasi tuota pikaa palauttaa puuttuvien pullojen arvon paypal-tililleni.
  Tästä lafkasta ei saa alkoholia, ne pitää sitten tilata muualta. Mutta suositeltava paikka, palaan sinne toistekin. Kiitos näille sivuille vinkistä!

 2. Mukava kuulla, että kaikki meni hyvin. Itsellänikin on suunnitteilla tilaus tähän kauppaan ja on hyvä kuulla positiivisia kokemuksia.

  Onnistuiko muuten asiakaspalvelun kanssa kommunikointi engalnniksi?

 3. Taikinahavukka

  Mojo!

  Asiakaspalvelu vastasi virheettömällä ja kohteliaalla englannilla. Itsekin yritin parastani kun reklamoin, alkuun Dear Madam/Sir jne, ja kehuin ensin lähetyksen yleisesti ottaen.

  Mainitsen vielä ostosvinkkeinä, että erilaisten leivontatarvikkeiden ja gluteenittomien tuotteiden valikoima oli hyvä. Naisväkeä kiinnostanee, että luontaiskosmetiikkaa oli hyvin tarjolla.
  Kannattaa käyttää putiikkia niin kauan kuin se suvaitsee toimittaa tänne pohjan perille, vieläpä ilman postikuluja. Vähän liian hyvää ollakseen totta.

  Sain muuten äsken puhelun kuljetusliikkeen kaverilta, joka totesi ”Täällä olis sulle pari laatikkoa alkoholipitoisia juomia. Millos oot kotona?”
  Olen tosiaan tilannut kaikenlaista Vinatiksesta ja Amazonin kautta Lieferellosta. Kohta nähdään, onko tulli jättänyt terveiset lootiin, vai mistä kaveri arvasi lastin laadun :D
  Harmittaa, jos joudun grillausjuomista ja isännän synttäriviskistä verot maksamaan, mutta sillä riskillä mennään.
  Viime vuoden puolella tilasin juomia ja ruokatavaraa kolmisen kertaa Gourmondosta, eikä mitään ongelmia ollut.

 4. Niin Vinatis, kuin Lieferellokin toimivat ns. etämyynti-periaatteella, joten veroja ei tarvitse pelätä. Itsekin olen ”syyllistynyt” kerran jos toisenkin alkoholin tilaamiseen ulkomailta, mutta vaikka tulli onkin paketin tutkinut, ei mitään seuraamuksia ole tullut.

  Alkoholin tilaamisesta (ja paljon kaikesta muustakin) löydät juttua foorumiltamme: http://www.ostaulkomailta.com/viewtopic.php?f=57&t=54

 5. Taikinahavukka

  Terve, näinpä juuri. Kaikki meni hyvin myös juomapuolella, eilen tuli kotiin Vinatiksen ranskalaislasti ja tänään Lieferellon. Viime mainittu olikin erityisen nopea, tilauksesta kotiovelle kuudessa päivässä. Tullin tahmatassut eivät olleet kajonneet mihinkään, kaikki oli myös ehyttä, ja niin on koko kesän grillaus-, lahja- ja viemisjuomat jemmassa. Tuttavapiirin perusteella aika moni tuntuu muuten tilaavan lakkiais- ja muut juhlajuomiset Euroopasta. Fiksu ja aikaasäästävä vaihtoehto perinteiselle ”meniskö joku pakulla Tallinnaan”-metodille.

 6. Kuka muuten kantoi vinatiksen paketin perille? Dpd?

 7. Hei. Kirjoitit Taikinahavukka että ”Tästä lafkasta ei saa alkoholia, ne pitää sitten tilata muualta”. Mistä tämä? Lukeeko tuolla jostain että tuolta ei alkoholia voisi muualle tilata?

 8. Vastaan tähän, kun asiasta on tietoa. Kaikki menee hyvin siihen asti, kunnes verkkokaupassa tulee maksun aika. Silloin tulee ilmoitus, että näitä ja näitä (alkoholia) juomia ei toimiteta suomeen.

 9. Taikinahavukka

  Vinatiksen paketti tuli tosiaan jonkun muun firman (kuin Postin) kantamana, ja kuski myös soitti etukäteen, olenko kotona. Olin saanut jostain vinkin, että Vinatiksen tilaustietoihin kannattaa laittaa toive: Please call before delivery (ja oma numero vielä siihen).
  En kuitenkaan pannut merkille, mikä firma oli kyseessä.

  Kun ekasta allyouneedfresh-tilauksestani oli kulunut pari viikkoa, minulle tuli sähköpostiin tarjouskuponki, jolla sain alennusta seuraavasta tilauksesta 20% edellisen tilauksen arvosta eli tässä tapauksessa 28e. Ihan kiva. Laitoin eilen toisen tilauksen menemään.

  Pieni yksityiskohta: Suomeen toimitettuna tavarat ovat järjestään hieman kalliimpia kuin verkkokaupassa. (Esim. Nutella 800g purkki on sivuilla näennäisesti 3,99, mutta kuitissani 4,29, sama kaikissa tavaroissa) Lähetin tästä kysymyksen aspaan ja syy on kuulemma se, että varasto on Tsekeissä, ja Saksaan lähetettäviin tavaroihin on alhaisempi arvonlisävero (vat) kuin muihin maihin.
  Halusin selvittää asian, ettei tullut huijauksen makua suuhun. Kun en ymmärrä hintojen perässä olevaa saksankielistä selitystä (joka siellä kyllä asteriskeineen on).

 10. Kiitos taas tarkennuksista. :)

  Tuo hieman korkeampi hinta tarkoittanee sitä, että allyouneedfresh veloittaa suomalaisilta asiakkailta 24% alv:n jonka verkkokauppa myös tilittää tänne Suomeen.

  Ihan pienistä myyntimääristä tänne ei siis ole kyse, kun tuo alv-asiakin menee noin.

 11. Googlen kääntäjällä saa nuo kaikki saksalaiset kaupat käännettyä, joko Suomen tai englanninkielelle. Ostaminen on paljon helpompaa. Eli se saksalaisen kaupan http://www.kauppa.de linkki kopioidaan ja liitetään tuohon translateen.

  https://translate.google.fi/

  https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=de&tl=fi&u=https%3A%2F%2Fwww.allyouneedfresh.de%2F

 12. Täytyy muistaa, että elintarvikkeissa on Suomessa 15% alv ja muissa tuotteissa 24%

  Saksassa elintarvikkeissa on 7% ja muissa 19%.

  Suomi ei saa tuota 24% tai 15% kokonaisuudessa itselleen vaan sen erotuksen esim. Saksan elintarvikkeiden 7%-15% = 8% ja muissa 19%-24%= 5%

 13. Hyviä tarkennuksia, Jukka. Alv-asiaan vaikuttaa myös se, että kaupan pitää vuodessa myydä 30000 eurolla esimerkiksi tänne suomeen, että tuo verovelvollisuus täyttyy.

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020