Lieferello.de toimitusongelmat

Lieferello.de verkkokaupan rekisteröityneet asiakkaat saivat alkuviikosta sähköpostin, jossa ilmoitettiin, että toimitukset Suomeen keskeytetään toistaiseksi.

”Hyvät asiakkaat,

valitettavasti on viime aikoina usein ollut ongelmia paketin toimituksessa.
Monta pakettia olivat lähetetty, mutta ei tullut perille.
Sen takia olemme päättäneet toistaiseksi deaktivoida tilaukset ja toimitukset Pohjoismaihin.
Kun ongelmat ovat selvitetty, tarjoamme teille tutulla tavalla taas korkealaatuista palvelua ja tuotetta.
Olemme tällä hetkellä ongelmien selvitysprosessissa ja ilmoitamme teille heti kun tilaukset ovat taas mahdollista.
Tehdyt tilaukset ,jotka eivät ole vielä lähetetty, hyvitetään. Jos tilaus on jo matkalla voitte seurata paketin kulkua toimitusseurannan avulla ja jos paketti ei tullut viikossa perille, ottakaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Olemme äärimmäisen pahoillamme tästä aiheutuvaa vaivaa!

Terveisin,
teidän Lieferello-tiimi”

Vielä ei tiedetä mistä nämä ongelmat aiheutuvat. Netistä löytyy paljon kommentteja siitä, että tulli on tutkinut paketteja ja lisännyt niihin valmisteverolomakkeitaan. Tämän lisäksi netistä löytyy paljon tarinoita DHL:n kadottamista tai rikkomista Lieferellon lähetyksistä. Koska varmaa syytä toimitusten loppumiselle ei tiedetä, on asiakkaiden vain odotettava tilanteen kehittymistä. Jos tilanne johtuu tullista, voidaan melko varmasti olettaa, että Lieferello lopettaa alkoholin toimitukset Suomeen kokonaan. Jos taas kyse on vain kuriirin toimintaan liittyvistä ongelmista, voidaan olettaa, että toimitukset jatkuvat lähitulevaisuudessa normaalisti. Huolestuttavaa tässä on se, että sähköpostin kommenteista huolimatta toimitukset Tanskaan ja Ruotsiin näyttävät jatkuvan normaalisti. Tämä toimituskatko koskee siis vain Suomea.

Lieferello toimii ns. alkoholin etämyyjänä, joten asiakkaiden on turha pelätä mitään seuraamuksia tullilta vaikka lähetys olisi sinne pysäytettykin. Valmisteveron maksuvelvollisuus on Lieferellolla, mutta valitettavasti tulli voi olla luovuttamatta tuotteita tilaajalle, kunnes verot on maksettu. Valmisteveron voi maksaa myös tilaaja, eli jos tulliin on jäänyt tavalla tai toisella arvokas lasti, voi valmisteveron maksamisenkin jälkeen jäädä voitolle. Kotimaassa alkoholin hintaan lisätään paljon muutakin kuin pelkkä valmistevero.

Lieferello lupaa hyvittää toimittamattomat lähetykset asiakkaille, joten jos tilaus on matkalla, kannattaa odottaa kärsivällisesti. Lieferellolla on toki suomenkielellä toimiva aspa, mutta tässä tilanteessa sitä ei kannata kuormittaa turhilla kysymyksillä toimituksien, rahojen palauttamisten ja tulevaisuuden näkymien tilanteista. Jos rahojen palauttamisen suhteen iskee paniikki päälle, kannattaa tehdä Paypalille dispute, tai ottaa yhteytttä luottokortin myöntäjään.

Aika näyttää onko nyt kyse vuoden 2015 suomalaisesta protektionismista.

Edit 06.06.2015: Lieferellosta tilaaminen on ollut mahdollista tähän asti  myös Amazon.de:n kautta. Nyt tämäkin mahdollisuus on valitettavasti loppunut.

Haluamme tietää
Onko tulli koskenut alkoholitilaukseesi?

Lue myös nämä

3 Kommenttia

Lisää Kommentti
 1. terve, taisi hyvinkin olla sitä protektionismia. sain juuri tänään viestin eräästä eurooppalaisesta viinakaupasta:

  ”We are sorry, but actual we cannot send to Finland if you don’t have a value added tax identification number.

  If you have this number, please tell us and we can send to Finland without Tax.
  If you don’t have a value added tax identification number – we are sorry, but we have to cancel your order.

  We are sorry, but the reason is the finnish government, which tightened their line…

  Meanwhile we are working to fulfill all terms to send to Finland also the ”normal” way. ”

  Pyysin lisätietoa, miten viranomaiset ovat lähestyneet, voin lähettää senkin jos saan.

  Lienee aika lähteä EU-tuomioistuimeen, kuten autoveroasiassa?

 2. Terve vaan Jarmo.
  Ongelma tuntuu tosian olevan leviämään päin. :/ Lieferellon lisäksi Hollantilainen Drankgigant on pudottanut Suomen (ja monen muun maan) pois listoiltaan. LIeferello lupasi foorumin keskustelujen mukaan (http://www.ostaulkomailta.com/viewtopic.php?f=57&t=54) jollekin asiakkaalle, että yrittävät maaliskuuhun mennessä ratkaista ongelmat. Saattaa siis olla, että kabineteissa asiasta väännetään.

  Jos saat asiasta lisätietoa, niin se on enemmän kuin tervetullutta. :)

  Tästä asiasta muuten on jo yksi vääntö meneillään eu-tuomioistuimessa. Se koskee alkotaxi nimistä tapausta (http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288674198974.html), mutta onko se suoraan verrattavissa näihin tapauksiin, onkin eri asia.

 3. Tullin toimien lainvastaisuuden toteaminen, ja etämyynnin jatkuminen jälleen Suomeen; miten tapahtuu lain mukaan.

  Moi kaikille. Olen juristina seurannut asiaa, ja alla infoa.

  Älkää alistuko tullin toimiin; Viranomaisen suorittamat toimet eivät tarkoita sitä, että ne olisivat automaattisesti lainmukaisia; toimet jatkuvat niin kauan kunnes ne todetaan laittomiksi; Suomessa ja EU:ssa on lainvalvontaviranomaiset sitä varten, että ne valvovat viranomaisten (kuten tullin) toimien lainmukaisuutta; tehkää kantelu johonkin seuraavista alla mainituista valvontainstansseista; kantelun tekeminen ei maksa mitään ja kantelu on helposti tehtävissä lyhyesti esim. sähköpostitse eikä siitä seuraa itselle mitään haittaa, vaan lainvalvontaviranomainen selvittää asian virkansa puolesta itsenäisesti; kun lainvalvontaviranomainen toteaa, että tulli ei voi rajoittaa tavaran vapaata liikkuvuutta EU-alueella nyt tapahtuneella tavalla, niin tulli ei voi sitten jatkossa enää jatkaa alkoholin nettikaupan rajoittamista, kun asiasta on annettu lainvalvontaviranomaisen päätös.

  Lainvalvontaviranomaiset:

  Suomen eduskunnan oikeusasiamies; oikeusasiamies@eduskunta.fi
  (http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/index.htx)

  Valtioneuvoston oikeuskansleri; kirjaamo@okv.fi
  (http://www.oikeuskansleri.fi/fi/)

  Euroopan unionin oikeusasiamies; linkissä kantelulomake taikka sähköinen kantelulinkki;
  https://secure.ombudsman.europa.eu/atyourservice/secured/complaintform.faces

  Kanteluun voi kirjoittaa vain lyhyesti ydinasian, ja lainvalvontaviranomainen selvittää asian sitten perusteellisesti itse (toki parempi aina, jos jaksaa kirjoittaa perusteellisemmin, ja laittaa todisteeksi esim. linkit yleisessä tiedossa oleviin seikkoihin, kuten keskustelufoorumeille, joissa otteita ulkomaisten nettikauppojen sähköposti vastauksista, että juuri tullin toimien vuoksi ovat lopettaneet toimitukset Suomeen).

  Lyhyt esimerkkiteksti kanteluksi:

  ”Kantelu.

  Tullin toimenpiteiden johdosta EU:n alueella toimivien alkoholin etämyyjien tavaran toimitukset Suomeen ovat estyneet. On yleisesti tiedossa ja etämyyjien itsensäkin myöntämä faktatieto, että Suomen tulli on aloittanut toimenpiteet, jotka ovat helmi-maaliskuussa 2015 johtaneet siihen, että lukuisat EU-alueella toimivat alkoholin etämyyjät ovat lopettaneet tavaran toimitukset Suomeen.

  Pyydämme tutkimaan

  1) onko tullin toimet lainvastaisesti rajoittaneet tavaran vapaata liikkuvuutta EU-alueella,

  2) onko tullin toimet lainvastaisia,

  3) onko tulli ylittänyt toimivaltansa toimenpiteissään,

  4) onko asiassa tapahtunut muuta lainvastaista,

  5) onko alkoholin etämyynti nettikaupan välityksellä muista EU-maista Suomeen sallittua, siten ettei sitä voida rajoittaa.

  Todisteet:
  Keskustelupalstaotteita, joissa tietoa ja mm. otteita EU-alueella sijaitsevien nettikauppojen sähköpostivastauksista, joista käy ilmi, että nämäkin etämyyjät ovat lopettaneet tavaran toimitukset Suomeen tullin toimenpiteiden johdosta:

  http://www.ostaulkomailta.com/viewtopic.php?f=57&t=54&start=120

  https://ylilauta.org/satunnainen/35363389

  https://www.facebook.com/inhoanalkoa?fref=nf (kohdassa 27 tammikuuta/toinen 27 tammikuuta -kohta ylhäältä päin lukien)

  http://murobbs.muropaketti.com/threads/import-juomat-ex-coca-cola-cherry-thread.652297/page-242

  http://www.ostaulkomailta.com/blog/lieferello-de-toimitusongelmat/”.

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020