Rengasrallin finaali

Kesärenkaiden hankinta on tältä keväältä suoritettu ja nyt on enää renkaiden asennuksen ja asian yleisen pohdiskelun vuoro. Syytä pohdintaan onkin, sillä keskustelufoorumin hankintaketjua seuraavat ainakin tietävät, että Suomalainen rengaskauppa tuntuu olevan täysin aseeton ulkomaisia toimijoita vastaan.

Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä foorumille myös kotimaisesta tarjonnasta helppolukuinen renkaiden hintavertailu, mutta hintakyselyjen ja tiedustelujen jälkeen tulin siihen tulokseen, että antaa olla. Luvut olisivat ollet liian murheelliset.

Ulkomaisen rengaskaupan tilanne taitaa tällä hetkellä olla se, että entisaikojen suuri suosikki Rengas-online on menettänyt asemansa Englantilaiselle Camskill-verkkokaupalle. Tämä ei ole ihme, sillä Camskill vaikuttaa olevan hintavertailuiden ehdoton ykkönen tällä hetkellä. Kotimaisiin rengasliikkeisiin verrattuna ero on parhaimmillaan satasia. Suuret toimitusmäärät aiheuttanevat myös hieman ongelmia, ja ilmeisesti ruuhkien vuoksi Camskillin  toimitukset Suomeen olivatkin hetken poikki. Kärsivällisyys on siis valttia kun renkaita ulkomailta tilaa.

Toimitusten katkeaminen herättää aina pienen pelon, että joko toimitukset Suomeen loppuvat kokonaan. Tämä vaihtoehto on kuitenkin epätodennäköinen, sillä tavaroiden vapaa liikkuminen eu:n sisällä turvaa toiminnan ainakin periaatteessa. Enpä silti ihmettelisi vaikka kotimaiset rengasliikkeet etsisivät tälläkin hetkellä keinoja pysäyttää renkaiden virta Suomeen. Turhahan sitä vikaa on omasta toiminnasta hakea.

Erään kotimaisen rengasverkkokaupan sivuilla sanotaan suureen ääneen ”hinnat ovat kiinteitä, emme tee tarjouksia”. Ehdotan seuraavaa, tehkää joko tarjouksia, tai ottakaa tuo teksti sivuilta pois. Liikkeessä olevalla tai sinne tulemista suunnittelevalla asiakkaalla on pitkä matka euroopan rengasmarkkinoille. Koneen ääressä istuvalle matka on paljon lyhyempi, vain muutama klikkaus ja olemme sivuilla joka saa kiinteät hintanne naurunalaisksi. Ei ehkä kannata tietentahtoen ajaa netin kautta tulevia asiakkaita pois.

 

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020