Digiviritin Anysee E7 TC/T2C

Tuli sitten vihdoinkin tilattua digiviritin tuohon HTPC-koneeseen. Kaupaksi valitsin saksalaisen Dvbshop.net ja digiviritin on siis mallia Anysee E7 TC CI DVB-C/T. Hintaa posteineen kertyi 117,33 € ja tuote tuli viikossa.

 

Suunnitelmissa oli ostaa PCI-paikkaan sopiva viritin johon olisi saanut Conax-kortinlukijan jota tarvitaan maksukanavien katselemiseen. Ongelmaksi muodostui kun HTPC:n kotelo on Low Profile ja noita kortteja ei kovin runsaasti ollut saatavilla. Lisäksi ei aivan selventynyt noiden kanssa tuo kanavasalauksen purku. No sitten siirryttiin USB-virittimeen. Tämän etuina onkin sitten se, että sen voi helposti napata mukaan läppärin kaveriksi vaikkapa mökille. Tämä siis onnistuu koska laitteessa on molemmat, kaapeli- sekä antenni-viritin.

 

Samalla tuli mietittyä, että jos televisiosta tulee kahdelta kanavalta ohjelmaa jota haluaa katsoa niin pitäisikö tilata samantien toinen viritin. Toisen virittimen jätin vielä tilaamatta koska televisiossa itsessään on viritin. Joten piti vain ostaa parimetrinen antennikaapeli. Anyseen boxissa on antennni liittimet sisäänk ja ulos eli siitä pystyy jatkamaan ilman ongelmia antennisignaalin eteenpäin. Nyt on siis kaksi viritintä. Maksukortin lukija (Conax) on mallia joka sopii niin televisioon kuin digivirittimeen. Kortinlukija siirtyi televisiosta digivirittimeen joten jos joskus tarvii jotain maksukanaviltakin tallentaa niin onnistuu se, ja samalla voi katsoa sitten ilmaisia kanavia käyttäen television omaa viritintä.

Tietokoneen ei tarvitse olla päällä jotta signaali kulkeutuisi eteenpäin digivirittimestä joten se ei tuota ongelmia.

 

Anyseen mukana tuli asennusromppu. No hiiteen se, ja anysee.fi osoitteesta uusimmat ajurit ja katselusofta. Asennus meni läpi ongelmitta mutta kanavahaun yhteydessä tulikin tenkapoo. Talonyhtiössä on DNA:n kaapeliyhteydet. Katseluohjelman listoilta ei kyseistä kanavajakelijaa löytynyt joten hetken sai tapella jotta alkoi kanavat näkymään. Ongelma ratkesi, kun laitoin automaattihaun hakemaan kaikki euroopan alueen kanavat. Sieltä sitten löytyi peruskanavat + maksukanavat. Tosin, listalta ei voinut valita mitä kanavia listalla halusi säilyttää, vaan piti sitten poistaa ne kanavat joita ei halunut tallentaa. Logiikka tuokin, tosin työteliäämpi. Anyseen omalla softalla katselu toimii. Negatiivista on kanavien hidas vaihtaminen (kanavasurffailu on hidasta) sekä EPG:n kökkömäisyys. Esim. EPG:n listalla olevaa ohjelmaa klikkaamalla / tuplaklikkaamalla luulisi että kanava vaihtuu sille kanavalle, mutta  näin ei ole. Tallennus on kyllä helppoa, tai siis sen ajastus. Valitaan listalta ohjelma ja painetaan Tallenna. Saas nähdä miten tämä toimii käytännössä. Pitäisi myös onnistua ajastettu tallennus vaikka kone olisi sammutettu.

 

Aikoinaan olen ostanut DVBViewer ohjelman. Piti tuotakin sitten testata. Ongelmia heti alkuun. Ei sitten kanavia näkyviin. Oheita netistä katsottu ja mitään ratkaisevaa ei ole löytynyt. Asiaan perehtyneellä keskustelupalstalla kyselyä menossa joten katsotaan jospa tähän saataisiin ratkaisu. Siihen asti mennään Anyseen omalla softalla, joka siis toimii.

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020