Muistutus 2013 tuontirajoista

Pikkutavaroiden tilaus esimerkiksi Kiinasta muuttuu radikaalisti vuoden 2013 alussa, kun uudet tuontirajat astuvat voimaan. Tämän hetkinen tilanne on se, että tilauksesta kannetaan alv vasta  kun sen arvo  ylittää kymmenen euroa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tilaus rahteineen saa nyt olla maksimissaan 43,47 euron arvoinen. Ensi vuonna tuo raja kuitenkin puolittuu.

Edellinen hallitus teki vuonna 2010 päätöksen, että kannettavan alv:n määrä puolitetaan viiteen euroon. Käytännössä tämä tarkoittaa, että uusi alv-vapaa tuontiraja esimerkiksi dealextreme.com verkkokaupan tilauksille tulee olemaan 22 euroa. Kaikista tätä suuremmista tilauksista kannetaan alv jos ne jäävät tulliin.  Kun tiedetään kuinka pitkät toimitusajat noissa Kiinalasissa gadget – eli krääsäkaupoissa – välillä on, niin suosittelen tilausten laittamista sisään niin pian kuin mahdollista.

Tarkoitus on lähiaikoina aikana tehdä foorumille ketju jossa listaillaan lukijoita varten tiedossa olevat Kiinalaiset verkkokaupat. Kokemuksien kertominen niistä jää sitten enemmänkin ostajien harteille. Laitan tänne linkin ketjuun, kunhan se saadaan valmiiksi.

 

Lue myös nämä

4 Kommenttia

Lisää Kommentti
 1. Omat kiinalaistuoteostokseni olen tehnyt ihan suomessa toimivista vastaavia tuotteita myyvistä, jännittämättä mitä tullista tuleekaan.
  Samalla on ollut suomalaisen kuluttajasuojalain ”turvassa”, palautusoikeuksineen

  http://www.kiinakauppa.fi
  http://www.pikkukiina.fi

 2. Tuollaiset sivustot ovat tervetulleita kotimaan markkinoille. Varsinkin ensi vuonna niillä tulee olemaan varmasti nykyistä suurempi asema tuon puolittuvan tuontirajan vuoksi – kunhan hinnoittelu ei karkaa käsistä.

  Omat ostot Kiinan suunnalta ovat silti yleensä niin erikoista tavaraa, että ne on poikkeuksetta pakko tilata paikanpäältä.

 3. Mirkku varmaan käsitti vähän väärin mistä täällä nyt puhutaan, katsoin noita sivustoja ja siellähän myydään jotain kiinatuotteita, siis ei pienelektroniikkaa jne mistä täällä nyt puhutaan. Tuskin noille ihme viuhkoille yms on niin paljon kysyntää että ne olisi jotenkin erittäin tervetullut lisä verkkokauppamarkkinoille.

 4. Tai ehkä Mirkku toi esiin sellaisen naisnäkökulman kiinankaupoista mitä me teknokraatit emme osaa edes ajatella. :)
  Mutta yhtä kaikki, kun tuo raja kohta puolittuu, agentuurin perustaminen kotimaahan ei ole välttämättä lainkaan huono idea.

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020