Kävijöitä onko heitä?

Suunnilleen vuosi sitten kerroin, että foorumi oli kerännyt 100000 kävijää ja ennustin, että ennen kesää 2012 rikomme 200000:n rajapyykin. Ennuste meni hieman pieleen.

Tuon etapin saavuttaminen suunnitellusti näytti vielä maaliskuussa mahdolliselta, mutta huhtikuun puolenvälin jälkeen kävijämäärissä tapahtui mystinen notkahdus joka kesti aina heinäkuun puoleenväliin. Tänä aikana kävijöiden määrä pysyi edellisvuoden tasolla, mutta kummoistakaan nousua ei tapahtunut. Mistä tuo notkahdus johtui, jää mysteeriksi, mutta sen vuoksi 200000:n kävijän raja rikottiinkin vasta heinäkuussa. Elo-, syys- ja lokakuu onkin sitten menty taas kasvuvauhdilla, mikä tarkoittanee että tämän vuoden kokonaiskävijämäärä sivuilla on yli 100000 kävijää. Tuollaiseen vuosimäärään voitaneen olla suht´ tyytyväisiä, mutta ei siihen pidä tyytyä.

Blogi ei kävijämäärissä suurta roolia näyttele. Tätä osiota sivustosta lukee enemmän tai vähemmän säännöllisesti noin 1000 vierailijaa kuukaudessa. Enempäänkin olisi varmasti mahdollista päästä, mutta resurssit ovat rajalliset ja joskus on vaikea päättää kummalle puolelle jutut vääntää. Informatiivisuutta hakevien kannattaa siis edelleen suunnata keskustelujen puolelle, koska blogi tarjoaa tällä hetkellä vain tällaista teemaa täydentävää höpinää.

Kaikenkaikkiaan sivuston kehitys on siis hyvällä tolalla, mutta edelleen peräänkuulutan lukijoiltamme aktiivista kokemuksien kertomista. Kokemukset verkkokaupoista muuttuvat, joten niitä ei voi olla liikaa tarjolla. Palkkioksi näistä tarjoan teille omat kokemukseni ja jatkuvan kehitystyön, jotta sivusto ohjeineen ja neuvoineen muuttuu aina vain paremmaksi.

Kilpailultakaan ei sivumme ole säästynyt, mikä on hyvä, sillä kilpailu pitää mielen virkeänä. Verkkokauppabuumi näkyy nimittäin myös siinä, että verkkokauppoja käsitteleviä sivuja ilmestyy ja katoaa jatkuvalla syötöllä. Toivotankin kaikkien näiden ylläpitäjille voimia, sillä valitsemamme tie on loputon ja sarkaa riittää. Omaa intohimoani ylläpitää se, että kuluttajille meistä kaikista tulee vielä olemaan hyötyä. Suomi on euromaista kallein, mutta se suunta on muutettavissa. Nyt pitää vain saada lisää lunta tupaan.

Niin ja se ennuste. Eiköhän 300000 kävijää ole plakkarissa viimeistään keväällä 2013. :P

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020