Länsi-Suomi opettaa

Oikeastaan Länsi-Suomi ei opeta ihmiselle mitään muuta kuin hassulta kuulostavia murteita ja sen, että meren vieressä keli muuttuu hetkessä aurinkoisesta johonkin ihan käsittämättömään myräkkään. Niin, ja sen vielä, että kala on hyvää ja Ässät rulettaa.

Raumalla taas ilmestyy lehti nimeltä Länsi-Suomi, joka kuulemma opettaa, että Lukko rulettaa, mutta sehän ei pidä paikkaansa. Hieman ihmetyttää myös, että millä motiivilla artikkeli Kivijalkakaupat netin puristuksessa on lehteen kirjoitettu.

Otsikon mukaan artikkelin on käsittääkseni tarkoitus käsitellä kotimaisen kivijalan heikkouksia ulkomaisia verkkokauppoja vastaan, mutta ainakin nettiversio kertoo jotain aivan muuta.

Nuori raumalaisnainen on päättänyt ostaa itselleen merkkikengät, jotka hän bongasi eilen surffatessaan netin suositulla verkkokauppasivustolla. Oikean koon valitseminen vain vähän arveluttaa. Nainen tietää, että raumalainen liike myy juuri tätä merkkiä, joten ei muuta kuin heti aamulla sinne sovittelemaan.

Kaupassa häntä palvelee ystävällinen myyjä, joka tunnollisesti kantaa asiakkaan eteen eri vaihtoehtoja sovitettavaksi. Nainen löytää itselleen sopivan koon, kiittää myyjää, palaa kotiin ja tekee tilauksen nettikaupasta. Kivijalkakauppias jää nuolemaan näppejään.

Artikkelin asiakas on kieltämättä toiminut sillä tavalla, jota en suosittele kenellekään verkosta-ostajalle. Kaikkien tuotteiden ominaisuudet ja mitat löytyy verkosta. Jos tämäkin asiakas olisi laittanut googleen hakusanat ”kenkien kokotaulukko”, olisi ensimmäisten tulosten joukossa ollut foorumin ”Kenkiä ulkomailta. Mikä koko? Tässä muuntotaulukko”-ketju, josta löytyy seikkaperäiset taulukot alan ammattilaisen K-paxin tekemänä. Ketjua ja sen taulukkoja tutkimalla ja kysymällä ohjeita, ei tarvitse välttämättä enää kaupassa sovitella.

Lehti päättää nettiversion artikkelin ajan henkeen sopivalla varoituksella, joka kylläkin yksittäistapauksissa on hyvin mahdollista, mutta yleistämiseen se on täysin epäkelpo.

Tosin niin jää myös asiakas, sillä hän ei tajunnut, että raumalaisliikkeestä ostettu kenkäpari olisi loppujen lopuksi tullut halvemmaksi kuin netistä tilattu, sillä tilaukseen lisättiin myös toimituskulut

Tapaus, jos se nyt edes totta on, on silti mallikelpoinen opetus siitä, että tutkimatta kaupan toimitusehtoja ja checkoutin loppusummaa kunnolla, joutuu lähes poikkeuksetta maksamaan pienet oppirahat.

Mitä muuta Länsi-Suomi meille nyt opetti? Sen, että ostoskoriin kannattaa yleensä sujauttaa useampi tuote, jotta toimituskulu kompensoituu, ja sen, että kannattaa etsiä verkkokauppa jossa on pienet kulut tai jopa ilmaiset toimitukset.

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020