Sinkkujen päivä

sinkutKiinan markkinoiden vastine Black Friday & Cyber Monday tapahtumille on joka marraskuun 11. päivä vietettävä sinkkujen päivä. Päivän kaupallinen historia juontaa Alibaba-verkkokauppaan, joka lanseerasi Sinkkujen päivälle suuren alennusmyynnin kohentamaan marraskuun myyntiä. Tapahtumalla ei siis ole mitään tekemistä minkään uskonnollisen tms. tapahtuman kanssa, vaan se on puhtaasti kaupallinen juhla.

Tapahtumasta on tullut todellinen verkkokampanjoiden jättiläinen, sillä vuonna 2015 tämän yhden päivän myynti Alibabassa oli lähes 14 miljardia dollaria. Hyvänä vertailuna mittasuhteiden selvittämiseen voi käyttää vaikka Cyber Mondayn myyntiä, joka on hieman alle 2 miljardia euroa. Tai vaikka suomalaisten vuotuisia verkko-ostoja, joiden arvo on nippa nappa 10 miljardia euroa.

Sinkkujen päivän kaupankäynnin idea on yksinkertainen. Sinkut – joita Kiinassa riittää – hemmottelevat itseään tai toisiaan shoppailemalla. Alibaba taas antaa ko. päivänä verkkokaupoissaan 50% alennuksia. Alibaba on muutenkin tapahtuman keskipiste, sillä 2015 80 prosenttia sinkkujen päivän ostoista tehtiin sen kautta. Muutkin kiinalaiset verkkokaupat ovat tapahtumassa mukana, joten jos näiden verkkokauppojen tarjonta kiinnostaa, kannattaa pitää päivämäärä 11.11. mielessä.

Missä sinkkujen päivään voi osallistua? Hyvä lähtökohta on tutustua foorumimme Kiinalaiset verkkokaupat ketjuun, siellä esiintyviin kauppoihin, verokohteluun ja tulleihin ja erityisesti kiinalaiselle kaupankäynnille ominaisiin piirteisiin. Alibaba.com esimerkiksi palvelee lähinnä vain kiinalaisia asiakkaita, mutta sen Aliexpress-kauppapaikka palvelee globaalisti. Muita kauppoja, joita kannattaa tapahtumana aikaan vilkuilla on mm:

Jää nähtäväksi tuleeko sinkkujen päivästä tulevaisuudessa myös länsimaisten verkkokauppojen tapahtuma. Sitä odotellessa kannattaa tutkia tarjontaa ja mahdollisuuksien mukaan osallistua suureen kiinalaiseen kulutusjuhlaan. Saattaahan olla, että tuolta löytyy vaikka joku joululahjakin.

PS. Muistakaa ottaa aikaero huomioon. Suomi on Pekingin aikaa kuusi tuntia jäljessä, joten täkäläisittäin kampanja alkaa jo 10.11. klo 18:00.

Käytätkö kiinalaisia verkkokauppoja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020