Pirates of the Andaman Sea

Lomamatka vei tällä kertaa Andamaanienmeren rannalle Thaimaahan. Täällä käyneet tietävät, että kauppojen kirjo on valtava. Sillä ei tarkoiteta vain tavaravalikoimaa, vaan myös laatua. Kapteeni Jack Sparrow olisi varmaan ylpeä rantakatujen menosta, missä huijausten yritykset, huijatuksi tulemiset, tinkaaminen ja veijarit puolin ja toisin myyntitiskiä näyttelevät pääosaa.

Basaarien kojuista on siis turha etsiä aitoja tuotteita, vaikka hyllyt notkuvatkin tuttuja merkkejä, kuten Ed Hardy, Prada, Emporio Armani, Diesel, Adidas, Samsonite ja niin edelleen. Tosin piraateissakin laatu on joskus melko kelvollista ja varsinkin t-paidoissa parempaa kuin kotimaan halpapaidoissa, jotka maksavat kolme kertaa niin paljon kuin nämä. Täällä viimeistään tulee selväksi se, että kaikkea väärennetään. Välillä on pakko pohtia tuotteita tutkiessa, että vetääkö joku valmistuslinjoilla härskisti välistä ja vie tuotteet näihin kojuihin myyntiin. Niin aidon tuntuisia ne ovat.

Kojujen ja kauppojen laadun ja kaupankäyntityylin voi määritellä niin, että mitä kiinteämmät seinät, sitä aidommat tuotteet ja kiinteämmät hinnat. Tämä siis tarkoittaa, että vaikka tinkaaminen kuuluu kulttuuriin, niin ”oikeissa” kaupoissa sitä ei harrasteta. Tosin aina kannattaa yrittää jos siltä tuntuu. Kuvio kyllä selviää nopeasti ja basaarien kaupoissa lähtöhinnoista häviää helposti puolet.

Piraattituotteiden lisäksi täältä löytää paljon esim. dealextremestä tuttuja vimpaimia aina sähkölamauttimista heittotähtiin – ja kaikkea siltä väliltä. Kannattaa silti harkita ennenkuin ihan kaikkea matkatavaroihin piilottaa, tullissa voi nimittäin tulla hieman ongelmia.

Tarkkasilmäinen ja osaava kaupanhieroja voi silti tehdä piraatituotteidenkin joukosta löytöjä ja osa kauppiaista on sen lajin persoonia, että kojuille palaa mielellään uudelleen. Niin, ja sorruinko itse piraatituotteisiin? Sorruin – eikä pahemmin omatunto kolkuta, sillä aitoihin tuotteisiinkin on sijoitettu aimo määrä Bhateja. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020