JYTKY!

Unohtakaa politiikka. Reuters tipautti nimittäin kauppalehden välityksellä tänään jytkyn joka ei ravistele politiikan kenttää, mutta varmasti aiheuttaa jytkymäisiä vatsanväänteitä kotimaiselle kaupalle.

Uutinen on lyhyt ja ytimekäs.

Euroopan unioni ja Yhdysvallat suunnittelevat keskinäisen kauppansa vapauttamista kokonaan, kertoo Reuters.

Maailman suurimmat kauppamahdit valmistelevat vapaakauppaneuvotteluja.

Virkamieslähteiden mukaan neuvottelut vapaakauppasopimuksesta on tarkoitus aloittaa ensi keväänä.

Kauppasopimuksen arvioidaan lisäävän Atlantin ylittävää kauppaa miljardeilla euroilla. Sopimus kasvattaisi komission mukaan EU:n bruttokansantuotetta 122 miljardilla eurolla vuodessa ja vahvistaisi pitemmän ajan kuluessa talouskasvua 0,5 prosenttiyksiköllä.

STT

Verkko-ostajalle tämä avaisi edulliset ja tarjonnaltaan huikeat markkinat. Jokainen joka on jenkkilän verkkokauppojen tarjontaan tutustunut tietää, että hintataso siellä on aivan eri planeetalta. Jopa Saksalainen taso kalpenee välillä Usa:n rinnalla. Joitakin tuotteita kannattaisi jo nyt tilata atlantin toiselta puolelta, mutta rahdit ovat ongelma. Vapaakauppa-alue kuitenkin lisäisi tavaraliikennettä merkittävästi joka ajan mittaan lasikisi todennäköisesti rahtikustannuksia.

Kotimaiselle kaupalle tämä muutos olisi merkittävä uhkatekijä ainakin verkkokaupan puolella. Pienille ja nopeille toimijoille tämä olisi myös mahdollisuus maahantuonnin merkeissä, mutta eniten tästä olisi meille asiakkaille hyötyä.

Toivottavasti tämä toteutuu.

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020