Joulun odotust… eikun jonotusta.

Verkko-ostajalla on omat riesansa. Yksi niistä on pakettien nouto postitoimipaikasta sen jälkeen kun kantoyritykset kotiin on epäonnistuneet. Jouluruuhkassa tuo tehtävä herättää kauhunsekaisia tunteita, mutta joskus asiat meneekin aivan eri tavalla kuin ajattelee.

Tämän joulun alla olemme saaneet lukea siitä, että verkkokaupan määrät kaikilla tavoilla mitattuna on kasvussa. Ja sen myös huomasi. Kävin pari päivää sitten paikallisessa pääpostissa noutamassa Englannista saapuvaa pakettia ja ruuhka oli melkoinen. Ensimmäisellä yrityksellä jätin jonotuksen kiltisti väliin, koska ennen minua jonotti hulppeat 60 asiakasta. Toisella kerralla jono oli pienentynyt 40:ään asiakkaaseen. Tämä oli olosuhteisiin nähden siedettävä määrä, joten ei kun jonon jatkoksi vaan. Ajankohdan luonteesta johtuen suurin osa asiakkaista oli ilmeisesti noutamassa pakettejaan, tai tipauttamassa pelkkiä kirjeitä lähetykseen, koska neljä asiakaspalvelijaa hoiteli jonon n. 25 minuutissa pois edestä. Monimutkainen laskusuoritus (jonka oikeellisuudelle en anna mitään takuuta) väittää, että yhden asiakkaan palveluun tuolla miehityksellä meni siis n. 9 sekuntia, mikä on melkoisen hyvä suoritus postin tytöiltä. Itsellä ei ollut kiire ko. hetkellä, mikä helpotti tietysti jonotuksen tuskaa, mutta kiireisemmät asiakkaat ovat varmasti enemmän kiitollisia tuosta ripeydestä.

Vaikka postia usein ja joskus ihan syystäkin mollataan, niin nyt ei voi muuta kuin lähettää kiitokset ja oikein hyvät joulun toivotukset noille neljälle 110% lasissa töitä painaneelle asiakaspalvelijalle. Omalla kohdalla tuollaiset pikkuasiat on juuri niitä joista tulee hyvä mieli ja jotka tekevät joulusta onnistuneen.

Näissä merkeissä toivotan kaikille lukijoille oikein hyvää ja rauhallista joulua 2011.

 

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020