Hello, 2016!

2016Vuosi 2015 oli sivustomme 5-vuotisjuhlavuosi. Vuoden 2010 alussa, kun sivusto julkaistiin, Suomi taisteli finanssi- ja eurokriisin kanssa. Nämä kriisit yt-uutisineen yhdistettynä euro-alueen kalleimpiin hintoihin olivat suurin kimmoke sivuston perustamiselle. Nyt runsas viisi vuotta myöhemmin voidaan todeta, että hyvin vähän on Suomen talouselämässä parantunut, mutta mielenkiinto Osta ulkomailta! sivustoa kohtaan on edelleen kasvussa.

Verkkokauppamaailmassa ei suuria muutoksia ole vuonna 2015 tapahtunut. Vuoden kuumin puheenaihe on ollut alkoholin verkokauppa, joka uhkaa Alkon monopolia. Asiaan odotettiin loppuvuonna jonkinlaista ratkaisua Eu-tuomioistuimelta, mutta annettu päätös jumitti toistaiseksi tilanteen entiselleen. TIlaaminen ulkomailta on edelleen mahdollista ja lähetykset tulevat perille aivan kuten ennenkin. Tilanteen avain onkin nyt Helsingin Hovioikeuden käsissä, joka tullee vuoden 2016 aikana tekemään linjauksen ulkomailta tilaamisen laillisuudesta.

Verkkokauppojen suosio kasvoi entisestään vuonna 2015 ja se toi esiin uusia hankintamahdollisuuksia ulkomaisista verkkokaupoista. Mielenkiintoisimpia löytöjämme olivat saksalainen www.allyouneefresh.de verkkokauppa, josta pystyy tuoretuotteita lukuunottamatta tilamaan lähes kaikki elintarvikkeet ja päivittäistavarat, sekä englantilainen Chemist Direct -verkkoapteekki, josta saa tilattua mm. itsehoitolääkkeet huomattavan edullisesti. Koska nämä aihealueet kiinnostivat lukijoita hyvin paljon, tulemme vuonna 2016 etsimään aktiivisesti uusia vastaavia verkkokauppoja.

Valtiontalouden yllä on vuonna 2016 entistä synkempiä pilviä ja ostovoimaa heikentävät toimenpiteet ovat edelleen ajankohtaisia. Epätoivoon ei ole kuitenkaan syytä vaipua. Kaikkien tuloluokkien pelastus löytyy ulkomaisista verkkokaupoista, joissa hinnat ovat parhaimmillaan kymmeniä prosentteja kotimaisia edullisempia. Sivuston toiminta-aikana olemme myös oppineet, että laatu- tai toimitusongelmia ei juurikaan ulkomaisissa verkkokaupoissa esiinny. Luotettavuus on vähintään samalla tasolla kotimaisten toimijoiden kanssa.

Sivusto itsessään kokee vuoden 2016 aikana pieniä kosmeetisia käyttömukavuutta lisääviä muutoksia, mutta näiden aikataulut ovat vielä hämärän peitossa. Ulkomuotoa merkittävämpi uudistus on vuoden 2016 aikana blogissa aloitettava uusi juttusarja ”Säästön paikka”. Kuten nimikin kertoo, näissä jutuissa keskitytään sellaisiin tuoteryhmiin ja verkkokauppoihin, joissa voit säästää pitkän sentin.

Ostovoiman kompensointi kuluttajan eduksi on Osta ulkomailta! sivuston vuoden 2016 ohjenuora. Sivustoa aktiivisesti seuraamalla ja keskusteluihin osallistumalla jokainen voi ottaa osaa talkoisiin, joiden tavoitteena on kuluttajan taloudellisen aseman parantaminen entistä hankalammassa taloustilanteessa.

Toivotan kaikille sivuston käyttäjille erittäin hyvää ja menestyksellistä uutta vuotta 2016! Ja kuten vuosi sitten totesin, pitäkää huoli ostovoimastanne!

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020