Epäyhtälö

Kevään aikana on putkahtanut ilmoille kaksi kotimaan kustannusrakennetta koskevaa uutista jotka eivät oikein stemmaa keskenään. Toinen uutinen sanoo, että Suomi on eu:n kallein maa ja toinen, että meidän työmme onkin vasta kahdeksanneksi kalleinta eu:ssa. Eihän se niin voi olla? Korkea hintatasommehan johtuu nimenomaan muuta eurooppaa paljon korkeammista työvoimakuluista. Tai ainakin niin meille on väitetty.

Kyseisten uutisten yhtälö tuli itsellekin pienoisena yllätyksenä, sillä olen ollut myös siinä luulossa ja uskossa, että kotimaisen työvoiman kustannukset sijoittuvat EU-tasolla paljon korkeammalle. Toisaalta en taas muista, onko näiden aihealueiden tutkimuksia koskaan julkaistu näin lähekkäin, eli voi olla, että asia on aina ollut näin ja olenkin propagandan uhri muiden joukossa.

Nyt näyttääkin siltä, että kauppa on saatu housut kintuissa kiinni. Kotimaisen hintatason selittelyt korkeilla työvoimakustannuksilla onkin yht´äkkiä tehty aiheettomiksi ja ilmeisesti ne johtuvat kaupan ahneudesta. Ulkomaisen verkkokaupan paineessa kotimaisten yritysten pitäisi muistaa yksi perisuomalainen sanonta. Ahneella on p*skainen loppu.

 

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020