Tervetuloa sivustolle!

Verkkokaupasta ostaminen ulkomailta voi olla vaikeaa, riskialtista tai lastenleikkiä. Sivustomme kerää kokemuksia verkosta ostamisesta, vastaa niitä koskeviin kysymyksiin sekä käsittelee viimeisimpiä verkkokauppojen uutisia ja trendejä. Lue blogiamme, osallistu foorumin keskusteluihin ja kerro kokemuksesi tai esitä kysymyksesi verkkokaupoista.

Tervetuloa Osta Ulkomailta! -sivuille. Me teemme verkosta ostamisesta helpompaa!

Sivustolla tapahtuu

Sivutoimisen bloggarin alkuvuosi on ollut todella kiireinen, mutta nyt kuitenkin tahti on muuttumassa ja toimeen tartutaan entiseen tahtiin.
Vuoden 2015 yhteenvedossa mainitsin Säästön paikka juttusarjasta, joka on vihdoin polkaistu käyntiin. Tässä juttusarjassa keskitytään sellaisiin tuoteryhmiin ja verkkokauppoihin, joissa ulkomailta ostava voi tehdä suuria säästöjä. Juttusarjaa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä näitä säästön paikkoja on tarjolla todella runsaasti.
Kevätkauden tavoitteena on myös lukukokemuksen parantaminen integroimalla blogi ja foorumi entistä tiiviimmin yhteen. Tämä projekti on aikaavievä, joten tarkan ajankohdan julkistaminen on vielä mahdotonta. Konepellin alla tullaan tekemään tiiviisti töitä ja se aihuttaa lähikuukausina ja -viikkoina ajoittaisia katkoja palveluissa. Näistä tullaan kertomaan lukijoille etukäteen ja ne pyritään ajoittamaan yöaikaan tehtäviksi.

Ajankohtaista verkkokaupassa

Kevät, kesä ja lämpimät ilmat lähestyvät kovaa vauhtia. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että verkkokauppojen valikoimat ja tarjoukset keskittyvät näiden vuodenaikojen vaatteisiin, varusteisiin ja välineisiin. Erityisesti eri urheilulajien harrastajien kannattaa tutkia foorumiltamme löytyvien kauppojen tarjontaa, sillä hankinnoissa saattaa säästää huomattavasti ulkomaisia verkkokauppoja käyttämällä. Myös foorumilla julkaistavia alennuskoodeja ja tarjouksia on hyvä vilkaista, sillä niiden avulla voi tehdä todellisia löytöjä.
Ulkomailta ostaminen yleistyy edelleen ja aina ei valitettavasti voi välttyä ongelmilta. EU kuitenkin pyrkii parantamaan kuluttaja asemaa ongelmatapauksissa ja onkin avannut ODR-forum-sivuston valitusten tekemiseen. Tästä tärkeästä palvelusta löydät lisää tietoa foorumiltamme.

Otteita blogista

  • Arvonlisäverokantojen merkitys kuluttajalle

    Ulkomainen verkkokauppa aiheuttaa edelleen monenlaista vaivaa kotimaassa. Kaupalle harmaita hiuksia aiheuttaa ulkomaisten kilpakumppanien edullisempi hintataso, valikoimien laajuus ja ammattimainen ote verkkokaupan tekemiseen. Virkamiehet taas tuskailevat miten ulkomaiset kaupat saadaan hoitamaan lakisääteiset velvoitteensa Suomen suuntaan. Tyytyväisiä taitavat olla ainoastaan kauppoja käyttävät asiakkaat. Virkamieskunnan ensimmäinen esiinmarssi nähtiin viime vuoden lopulla, kun tulli ilmoitti, että se alkaa hakea […] Lue loput »
  • Brexit – Keep Calm and Keep Buying

    Viimeisen viikon kuumin puheenaihe on ollut Brexit. Vaikka gallupit antoivat juuri ennen äänestystä toivoa brittien jäämisestä unioniin, niin toisin kävi – Britannia eroaa EU:sta. Eron seurauksia on vielä mahdotonta arvioida, mutta sitä miten se vaikuttaa lyhyellä aikavälillä brittiläisistä verkkokaupoista ostamiseen, voidaan hieman tarkastella. Keep Calm and Keep Buying on hyvä ohje. Eroprosessi tulee olemaan joka […] Lue loput »
  • Säästön paikka – prologi

    Osta ulkomailta! sivuston tärkeimpiä ja kieltämättä mielenkiintoisimpia tehtäviä on tutkia ja etsiä verkkokauppoja, joiden avulla kuluttaja pystyy säästämään huomattaviakin summia. Luonnollisesti tämä etsintä keskittyy ulkomaisiin verkkokauppoihin, sillä kuten tässä vuosien varrella olemme oppineet, niistä saa lähes poikkeuksetta tuotteen kuin tuotteen halvemalla. Tänä vuonna aloitammekin blogissa uuden juttusarjan Säästön paikka, jossa käsittelemme sekä edullisia verkkokauppoja, että […] Lue loput »
OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2016