Pirates of the Andaman Sea pt.2

Luulin nähneeni piraattituotteiden huipputarjonnan Kata Beachin kujilla ja kaduilla. Niin sitä ihminen vaan erehtyy. Phuketin Wat Chalong temppelillä on joka tammikuu ”Night Market”-markkinat joilla on satoja myyjiä, live-esiintyjiä, tivoli ja mieletön markkinahumu tungoksineen.

Kotimaisiin markkinoihin verrattuna tapahtuma on suuri, mutta ”Night Market”-nimestään huolimatta kauppaa käydään aamusta noin puoleen yöhön, joka on Thaimaassa muutenkin normaali kauppojen sulkemisajankohta. Itse markkina-alue on useiden hehtaarien kokoinen ja käveltävää riittää useampi kilometri. Markkinoilla on tarjolla kaikkea mahdollista aina paistetuista heinäsirkoista ja torakoista samuraimiekkoihin. Ensimmäisten ollessa kai aitoja, niin jälkimmäiset saattavatkin olla jo jonkinasteista piraattiviritelmää. Eikä viritelmät siihen lopu.

Aasianmaiden tavaratarjonnan voisi määritellä yksinkertaisesti ”you name it, we got it”. Ja tämä tarjonta koskee tuotannon molempia puolia. Mutta niinkuin aikaisemmassa bloggauksessa sanoin, niin aidot tuotteet löytää myymälästä ja väärennnökset kadulta. Tässä kyseisessä tapahtumassa tuotteet myydään huomattavasti edullisemmin kuin rantakohteiden kojuissa. Syy on yksinkertainen. Tämä tapahtuma on tarkoitettu enemmän paikallisväestölle, kuin turisteille ja paikalle saapuukin kauppiaita Bankogista, jotka ostavat ja myyvät tuotteita valtavat määrät, joten hinnatkin on edullisia. Vaatteiden hinnat lähtevät n. 30 bahtista (=95c) ylöspäin. Itse ostin markkinoilta kaksi paikallista tuotantoa ja merkkiä olevaa kauluspaitaa yhteensä 398 bahtia eli pikkuisen alle kympin euroissa. Kelpo laatua, ja varmasti sellaisia ettei ihan heti vastaan tule. Nyt jälkeenpäin harmittaa se etten ”törsännyt” enempää vaatteisiin, enkä ostanut todella jämerää tekoa olevaa japanilaista kokinkirvestä, jonka olisi saanut n. seitsemän euron hintaan. Kuten rannalla, täälläkin olisi voinut tingata, mutta itse en kertakaikkiaan kehdannut, koska hinnat olivat jo lähtökohtaisesti niin naurettavia.

 

”Merkkituotteiden” hinnat täälläkin olivat korkeampia, mutta halvempia kuin rannalla. Nähdyt merkit pitivät ainakin sisällään: Nokia, Apple, M.A.C., Levi´s, Diesel, Armani, Versace, Converse ja sokerina pohjalla L´Orvel. :) Koska en päässyt kaikessa rauhassa ja ajan kanssa kiertämään aluetta, niin se jää epäselväksi, mihin hintaan esim Deal Extremen myymä krääsä tuolta olisi irronnut. Samaa tavaraa nimittäin on tarjolla runsaasti ja erityisen suosittuja tuntuivat olevan puhelimet, laserpointterit, nyrkkiraudat, erilaiset veitset, sähkölamauttimet, led-taskulamput ja radio-ohjattavat helikopterit. Tuskin näistäkään olisi paljon köyhtynyt, kun tietää mikä on paikallisten tulotaso. Matkapuhelimet ja muu elektroniikka tuntui myös olevan paikallisten suosiossa, sillä näiden kojujen edessä oli usein sellainen tungos, ettei sinne viitsinyt mennä tönittäväksi.

Joitakin kuvia sain markkinoilta napsittua, vaikka pääsääntöisesti kojut ja kaupat kieltävätkin kuvaamisen. Kojujen kauppiaat kaiketi pelkäävät ilmituloa ja aitojen kauppaajat kopijoijia. Kummassakaan pelossa ei ole paikallisen menon valossa järjen häivääkään, joten voi olla, että olen väärässa. Tässä kuitenkin vähän kuvia tältä tapahtumalta, mutta salakuvauksesta johtuen osa kuvista on hieman tärähtäneitä, mutta eiköhän niistä jotakin selvää saa.

Jos matkasi ajoittuu Phuketin saarelle tammikuun lopussa, niin suosittelen vierailua täällä. Ajankohdaksi kannattaa kuitenkin valita päivä, sillä silloin alueella on hieman rauhallisempaa ja tarjonnasta pääsee paremmin selville. Länsimaiseen enemmän tai vähemmän seesteiseen menoon tottuneille kuitenkin pieni varoitus, meteli ja tungos alueella on huumaava, ainakin ilta-aikaan. Mutta tulipa käytyä markkinoilla, joilla ei tarvinnut väistellä juoppoja. Muuta väisteltävää olikin sitten sen edestä.

Lue myös nämä

2 Kommenttia

Lisää Kommentti
  1. Kuten eräs tuttuni sanoi aikoinaan, ”Ai baarissa paljon ihmisiä vappuna? Menkääs Thaimaassa markkinoille.” ja tuo sanonta ilmeisesti pitää paikkansa. :D

  2. Kyllä. Osa porukastamme alkoi kokea väkimäärän todella ahdistavaksi jossain vaiheessa. Eikä asiaa helpottanut yhtään se, että alue on melkoinen labyrintti. Itse ihme kyllä pysyin kartalla aika hyvin.

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020