2013 nipussa

2013 oli verkkokaupan kehityksen näkökulmasta hyvin mielenkiintoinen. Päättyvänä vuonna suomalaiset löysivät lopullisesti verkkokaupat niin kotimaassa, kuin ulkomailla. Tämä on saanut perinteiset kaupat ja kaupan vaikuttajat hämilleen ja kasvusta huolimatta kotimaiset kommentit ovat olleet mollivoittoisia. Pelkästään kotimaiset verkkokaupat eivät ole olleet kasvun ja keskustelujen keskipisteessä, vaan globaalit markkinat etuineen ovat vihdoinkin avautuneet kotimaisille kuluttajille. Tämä avautuminen näkyy myös kasvavana kiinnostuksena tätäkin sivustoa kohtaan, sillä tämän vuoden kävijämäärä hipoi  kunnioitettavaa 150000:tta!

Kotimaisen ja ulkomaisen kaupan taistelussa näkyvimmin ovat olleet esillä saksalainen vaatekauppa Zalando ja S-ryhmän irtisanoutunut pääjohtaja Kuisma Niemelä. Kun ensimmäinen valtaa Suomesta entistä enemmän markkinaosuutta, niin toinen vaati radikaalejakin toiminpiteitä kotimaan kaupan pelastamiseksi. Toimenpiteet tullee kuitenkin olemaan niin kivuliaita, että useampikin pääjohtaja vaihtuu, ennenkuin tosiasiat myönnetään ja pelastusoperaatio eli hintakilpailu alkaa.

Valtiovalta taas on ajanut kuluttajat vuoden 2013 veropolitiikallaan entistä ahtaammalle, eikä meno vuonna 2014 juuri muutu. Verot nousevat, tasaverotus yleistyy ja ostovoima kutistuu entisestään. 2013 alkuvuoteen ajoitettu alv-tuontirajan puolitus ei ole tuottanut toivottuja tuloksia, joten resursseja tullissa tullaan vuonna 2014 nostamaan. Vaikka pääpaino tällä resurssien nostolla on puheiden mukaan laittomuuksien karsiminen, niin pääasiallinen syy on kuitenkin verokertymän kasvattaminen. Riittääkö tämä resurssien nosto kattamaan entistä ahtaammalle ajettujen kuluttajien ostoryntäyksen ulkomaille, se  jää nähtäväksi. Veikkaan kuitenkin, että vuonna 2014 tulli edelleen vuotaa kuin seula.  Laillisilla asioilla liikkuvan verkko-ostajan ei siis edelleenkään tarvitse pahemmin kulurakenteen muutoksista murehtia.

2014 tulee tuskin olemaan kotimaassa kasvun vuosi. Odotettavissa sen sijaan on, että ensi vuonna asiakkaat alkavat löytämään ulkomaiset elintarvikkeita ja päivittäistavaroita myyvät verkkokaupat. Osta Ulkomailta! tulee seuraamaan mielenkiinnolla tätä kehitystä ja jatkaa edelleen työtään edullisten ja luotettavien ulkomaisten verkkokauppojen löytämiseksi kaikilla mahdollisilla alueilla.

Hyvää uutta vuotta ja parempaa ostovoimaa vuodelle 2014!!

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020