Onnea Suomi!

Voi meitä onnenpekkoja. Kerrankin voimme rinta rottingilla ylpeillä ykkössijasta euromaiden keskuudessa. Suomi on nyt virallisesti euromaista kaikkein kallein. Fantastista!

Tämä tulos ja kyseenalainen kunnia on saatu aikaiseksi Eurostatin 2009-2011 välillä tekemän vertailun tuloksena. Täytyy kyllä sanoa, että tällaiselle paljon ulkomailta ostavalle asia ei tule yllätyksenä. Se sen sijaan tulee, kuinka valtavaksi ero on venähtänyt. Keskihintatasoon nähden suomi on 25% kalliimpi – ja se on paljon. Tuota eroa voi myös tarkastella siinä valossa, että Saksa tuntuu aina vaan olevan edullinen maa verkko-ostajalle. Tämä ei ole ihme, sillä indekseissä Saksa liikkuu lukemassa 103. Euroopan talousveturi siis on keskitasoa ja me periferialaiset liikumme omissa sfääreissämme.

Kulutustavaroiden ja sen sellaisten hintaero on hieman maltillisempi, vain 20 prosenttia. Lukeman nostaa huippuunsa raskaasti verotetut tuotteet, kuten alkoholi ja tupakka ja jotkut palvelualat. Tuo viidenneksenkin ero tulee hyvin selkeästi esiin esimerkiksi aikaisemmin mainitussa autojen varaosien kaupassa. Suomalainen tapa puolustella tätä eroa perustuu yleensä itsepetokseen, jossa väitetään, että palkkatasommekin on korkea. Ei ole, taidamme nimittäin olla lähellä entisiä itäblokin maita palkka-asioissa.

Edullisin euromaa taas on Slovakia, joten sikäläisiä verkkokaupoja voisikin tutkia samalla kun jatkaa rahan pumppaamista edullisemmille maille.

Tarkemmat datat löytyy vaikka Taloussanomista

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020