Uusi vuosi ja uudet houkutukset.

Ensin toivotan kaikille lukijoille oikein hyvää uutta vuotta 2012!

Alkanut vuosi tuo kuluttajille monta syytä laittaa entistä enemmän rahaa verkkoon ja näyttää siltä, että suunta kannattaa edelleen ottaa edullisemmille vesille, eli ulkomaille.

Maan hallitus on ottanut agendakseen siirtää verotuksen painopistettä kuluttamiseen, minkä vuoksi palkkatulo pysynee suurin piirtein nykyisellä tasolla. Nuo kulutukseen kohdistuvat kiristyvät maksut ja verot saattavat kuitenkin kääntää ostovoiman kehityksen negatiiviseen suuntaan. Lisäksi eu-alueella on orastavia merkkejä kansallisen protektionismin noususta joka saattaa ohjata meitä jatkossa entistä enemmän ulkomaisiin verkkokauppoihin ja -palveluihin. Mutta mikä kaikki sitten muuttuu?

Verotuksessa nousee energian, alkoholin ja makeisten verot, asuntolainan verovähennys pienenee sekä pääomatulojen ja perintöjen verotus kiristyy. Lehtien tilaushinnat nousevat, koska niille tulee 9 %:n arvonlisävero, kampaamopalveluiden arvonlisäveron palauttaan takaisin 23 prosenttiin ja polttoaineveroja korotetaan. Autoveron (käyttömaksu) nousee 2013 ja se näkyy jo 2012. Tv-maksu nousee taas kerran kuten myös uusien autojen hinnat.

Jos haluaisi tai pystyisi, kaikki yllä mainitut pystyisi välttämään elämäntapojaan muuttamalla. kuitenkin keskivertokansalainen, jollaiseksi itsenikin luen, käyttää lähes kaikkia em. palveluita ja tuotteita, joten ostovoimaan näillä muutoksilla on vaikutusta. Tämän vuoksi onkin hyvä miettiä mitä hankintoja voisi tehdä toisin verkkokauppoja käyttämällä.

Makeisten ja alkoholin osto verkkokaupasta ei ole juurikaan kannattavaa, koska molemmat ovat valmisteveron alaisia ja niitä koskee tuontirajoitukset. Ns. Viron tuonti, jos siihen vain on mahdollisuus, kannattaa ottaa harkintaan jos em. tuotteiden kulutus tekee siitä kannattavaa. Energiaa voi aina säästää vaikka energiasäästölamppujen avulla, ja näiden hankinta onnistuukin verkosta kotimaan hintoja edullisemmin. Puhumattakaan kodinkoneista ja -elektroniikasta jossa säästöä tulee vielä enemmän a) uusimalla ne energiapihimpiin malleihin ja b) ostamalla ne ulkomailta.

Jos lukeminen esimerkiksi englanniksi ei tuota ongelmia, kannattaa ehdottomasti harkita aikakauslehtien tilaamista ulkomailta. Eri alojen lehtien tarjonta on valtavaa ja tuttujen lehtien hinnat Suomeen toimitettuna ovat murto-osan siitä, mitä kotimaassa niistä joutuisit maksamaan.  Kampaamopalveluissa on vaikea säästää, ellei sitten hanki kotiparturia. Sen, kuten kaikki muutkin hiustenhoitoon liittyvät tuotteet saa ulkomailta huomattavasti edullisemmin kuin Suomesta.

Autoiluun kohdistuvat käyttömaksut koskevat välilliseti kaikkia meitä, sillä loppujen lopuksi niiden kustannukset siirtyvät kuluttajahintoihin. Polttoaineveroissa säästämään pystyy vain ne, jotka saavat hankittua polttoaineet itärajan takaa ja auton hankinnassa pystyy säästämään, yllätys, tuomalla autonsa ulkomailta. Tv-maksua ei kohta pääse pakoon kukaan, mutta tv:n saa sentään ulkomailta edullisemmin.

Melkoinen nippu erilaisia maksuja ja veroja vaanii kuluttajaa 2012, joten jos tunnet kapinahengen kasvavan, Mayojen ennustukset ei huoleta  ja ulkomaiset verkkokaupat ja niistä ostaminen kiinnostaa, kannattaa  tutkia keskustelufoorumimme antia verkkokaupoista ja ostamisen ohjeista.

 

Lue myös nämä

3 Kommenttia

Lisää Kommentti
  1. Puhuit parturikampaamoiden verokorotuksesta. Tuo korotushan ei koskenut ainostaan kampaamopalveluita sillä se koskee myös pienkorjaamoita kuten nahka- ja jalkinealan sekä vaatetusalan yrityksiä. Myös media on nostanut esiin tuon parturikampaamoiden veroromuutoksen mutta esim. suutaripalvelut ovat uutisoinnista unohtuneet tyystin.

  2. Hyvä lisäys. Tuo olikin sellainen asia josta en tiennyt mitään. Kampaamot on kai nostettu medioissa tapetille, koska aikoinaan alan alv-laskettiin kovan rummutuksen saattelemana.

  3. Tuohan juuri onkin taas se mikä tässä mättää. Media sekä valtiovalta keskittyi vain siihen mitä tapahtui parturikampaamoiden kanssa. Pienkorjaamojen etujärjestojen yhteydenottoihin vastailtiin varsin poliittisesti, eli paljon diipadaapaa. Mikäli tuo ALV olisi pysyvästi madaltunut, olisi ainakin pienkorjaamoissa työllistäminen helpottunut jatkossakin ja työllistymistähän tapahtuikin veromuutoksen takia. Suunta mihin nyt mennään, ei ole kovin lupaava alalla, jossa palvelee varsin vähän pieniä mikroyrityksiä.

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020