EU:n veroalueen ulkopuolelta tilaaminen ja alv

Tämäkin asia on foorumilla reposteltu melko tarkkaan, mutta otetaan tänne blogiinkin pieni referaatti asiasta. Täälläkin tulee varmasti esiintymään kauppoja joista tilatessa tullissa napsahtaa maksettavaksi ALV 23%:a. Ja jos alv-asiaa ei käsitellä, joku saattaa jälkeenpäin valitella tiedon puutetta.

Miksi tuo alv-asia sitten on näin? No siksi, koska eu:ssa on olemassa tulliliitto ja veroalue. Kaikki eu-maat kuuluvat tulliliittoon, jossa tullia ei kanneta vaikka mitä ostaisi. Tulliliiton sisällä taas on alueita jotka eivät kuulu eu:n veroalueeseen. Näillä alueilla toimivat verkkokaupat myyvät tuotteensa ilman arvonlisäveroa mikä saa hinnat vaikuttamaan edullisilta. Meille Suomalaisille rakas Ahvenanmaa ei esimerkiksi kuulu veroalueeseen, minkä vuoksi sinne onkin ilmaantunut joitakin halpa-verkkokauppoja.

Hinnat näistä ostettaessa pysyvät edullisina tasan niin kauan, kun ei ylitetä kannettavan alv:n minimisummaa.mä minimisumma on vuoteen 2013 asti kymmenen euroa. Tämä tarkoittaa, että tuote saa maksaa rahtikuluineen korkeintaan 43,47 euroa jos aiot selvitä lisäkustannuksitta.

Foorumin ketjussa on kerrottu kaikki alueet jotka ovat veroalueen ulkopuolella, kuin myös käsitelty muutokset jotka astuvat voimaan vuonna 2013. Kiitos edellisen hallituksen. Kiitos kiitos.

Mutta täällä blogissa, niin kuin foorumillakin vilkkuu välillä sellaisten kauppojen mainoksia jotka toimivat eu:n veroalueen ulkopuolella. Eli näistä tilatessa pitää yllämainittu ottaa huomioon. Selvyyden vuoksi kerrotaan kaupat vielä yksitellen. Nämä ovat: play.com, zavvi.com, thehut.com, feelunique.com ja mymemory.co.uk.

Luonnollisesti edellä mainittu sääntö pätee kaikkiin eu:n ja sen tulliliiton ulkopuolelta tapahtuviin tilauksiin. Kannattaa tutustua tuohon foorumin ketjuun asiasta.

 

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020