Sisällöllä lisäarvoa verkkokauppaan

Teknologiasivusto mato78 toi runsas viikko sitten esiin näkökulman, jonka mukaan lisääntyvä kilpailu pakottaa verkkokaupatkin siirtymään entistä laajempaan palvelukokonaisuuteen. Lisäarvoa ja kilpailuetua kaupalle yritetään saada luomalla sivustoille kokonaisvaltaisempaa kuvaa tuotteista ja henkilökohtaisempaa palvelua.

Ulkomaisissa verkkokaupoissa tämä suuntaus on ollut jo hyvän aikaa näkyvillä. Mm. Asos, Yoox, Gap, mywardrobe ja vaikka Gorgeous Shop -verkkokaupoissa ei voi olla törmäämättä erilaisiin tuotetesteihin, arvosteluihin, videoihin ja blogeihin. Tällaisen sisällön tarjoaminen on voimakkaimmillaan muoti-, kosmetiikka- ja lifestyle-tuotteita myyvissä verkkokaupoissa, mutta muut alat tulevat kovaa perässä. Tietyntyyppisten verkkokauppojen on vaikea lähteä käyttämään muotisivustojen kikkoja, mutta lisäarvo voi olla vaikka online-avun tarjoaminen verkkokaupassa.Tällaista henkilökohtaista palvelua onkin alkanut näkymään erityisesti autotarvike-, tietotekniikka- ja  työkalukaupoissa. Siis niissä, joissa me asiakkaat yleensäkin tarvitsemme myyjän apua.

Kotimaisen verkkokaupan lisäarvotarjontaa en ole erityisemmin seurannut, mutta muistikuvien pohjalta ainakin suuret kaupat, kuten Sokos ja Stockmann ovat tälle linjalle jo lähteneet. Kannattaa kuitenkin muistaa, että asiakkaat ovat erilaisia ja näin lisäarvotarpeetkin ovat erilaisia. Pienten kauppojen onneksi.

Pienten verkkokauppojen voi olla nimittäin vaikea lähteä tähän leikkiin mukaan, sillä lisäarvo sisällöllä ei synny ilman lisätyötä. Pienen kaupan kannattaakin tarttua siihen tosiseikkaan, että lisäarvo voi olla vaikka jokin pieni kylkiäinen, selkeä ulkoasu, valikoima, edullisuus tai palvelu. Korea sisältöä tursuava ulkoasukaan ei kauppaa pelasta, jos viimeksi mainittu ei ole kunnossa. Lisäarvo ei saa olla itseisarvo – lukuunottamatta hyvää palvelua.

Lue myös nämä

Kommentoi

OSTA ULKOMAILTA! - BLOGI © 2010-2020