K-PAX kirjoitti:Niin, miksi ostaa ulkomailta? Ehkäpä tässä syytä: http://www.taloussanomat.fi/kansantalou ... 1232412/12
Viime vuonna hintataso oli 25 % keskivertoa korkeampi. On hienoa olla voittajien joukossa edes jossain.
K-PAX kirjoitti:http://www.ess.fi/?article=376559
Vai että skannattua luottokorttia pitäis lähetellä. Kuinkahan moni vielä noihin lankeaa?
Matkahuollon linjauksena on, että kaikki hyvin pakatut, maksimissaan 50
kiloa painavat tavarat kuljetetaan rahtina. - Esimerkiksi sinänsä painorajan ylittävät auton renkaat pääsevät kyytiin,
koska jokainen rengas muovitetaan erikseen ja ne lasketaan neljäksi
kolliksi, Joensuun palveluesimies Sirkka Raatikainen täsmentää.
EU:n alueella tapahtuvasta kaupankäynnistä verkkokaupasta syntyy vain 4 prosenttia. - Olen huolissani siitä, että EU:n tasolla ei ole pystytty vieläkään avamaan markkinoita vapaammalle kaupankäynnille. Tätä vauhtia USA ja Kiina tulevat
valtaamaan sähköisen kaupan myös Euroopassa ja meille EU:n alueen yrityksille on jäämässä luu käteen, ennustaa Korkiakoski.
Verkkokauppiaille olisi luontaista aloittaa
kansainvälinen kaupankäynti EU:n sisältä, mutta se ei olekaan niin
yksinkertaista kuin voisi kuvitella. Kansainvälistyminen tuo mukanaan
haasteita, jotka liittyvät EU:n sisällä oleviin erilaisiin käytäntöihin ja
vaikuttaviin tekijöihin mm. asiakaspalvelussa, maksutavoissa ja verotuksessa.
LmnLL kirjoitti:Melkoisen moni verkkokauppa käyttääkin matkahuoltoa täällä Suomen päässä . Ja koska palveluun kuuluu vielä suhteellisen toimiva kotiinkuljetus, Itella tulleekin menettämään entistä enemmän asiakkaita tähän suuntaan. Koska matkahuollon hinnoittelukin on järkevällä tasolla voidaan tätä pitää hyvänä kehityksenä.
Googlen maajohtaja Anni Ronkainen arvioi, että jopa puolet suomalaisten verkko-ostoseuroista päätyy ulkomaille. Arvio on selvästi korkeampi kuin Kaupan liiton kyselyissä.
Suomalainen vähittäiskauppa on siirtänyt tarjontaansa nettiin hitaasti, arvioi hakujätti Googlen maajohtaja. Sen sijaan suomalaisasiakkaat etsivät hankinnoistaan tietoja netistä jo yhtä vilkkaasti kuin muiden Pohjoismaiden asukkaat.
Verkko-ostosten tekeminen on kuitenkin vähäisempää kuin naapurimaissa, ilmenee 39 maata kattavasta tutkimuksesta, jonka Google on teettänyt.
Markkinatutkimusyhtiö Analysys Internationalin mukaan verkkokauppa kirii Kiinassa erittäin nopeasti. Länsimaiden kasvulukuihin verrattuna vauhti on kuin toiselta planeetalta: toisella vuosineljänneksellä kasvua alkuvuodesta kertyi 20,7 prosenttia.
Vuoden takaisesta tilanteesta yrityksien verkkokauppa kuluttajille on kasvanut hurjat 82 prosenttia. Markkinoiden kokonaisarvo toisen vuosineljänneksen aikana oli 15,6 miljardia dollaria.
Suurin verkkokauppa Kiinassa on Analysysin mukaan Tmall, jonka osuus markkinoista on 41,5 prosenttia. Toiseksi suurin kauppa on 15,5 prosentin osuudella 360buy.
TNS Gallupin verkkokauppatilaston mukaan viime vuonna urheiluvälineitä ostettiin verkkokaupoista 57 miljoonalla eurolla, josta 25 miljoonaa euroa käytettiin ulkomaisissa kaupoissa. TNS Gallupin Digital-yksikön johtaja Ville Wikström pitää tilannetta huolestuttavana.
"Ulkomaiset kaupat toimivat tehokkaammin, ja houkuttelevat suomalaisia ostamaan enemmän, mikä ei hyödytä enää Suomen bruttokansantuotetta. Suomalaisten toimijoiden pitäisi miettiä asiaa ja kaupan rakenteita uudestaan", Wikström kertoo.
Yleisistä talousnäkymistä huolimatta urheiluvälineiden myynti tavallisissa kaupoissa kasvoi tammi-huhtikuussa 8,8 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.
"Pientä varovaisuutta odotamme kuluttajien käyttäytymisessä, mutta edelleen plussakehitystä", sanoo erikoiskaupan toimitusjohtaja Tiina Oksala.
Ensimmäisessä vaiheessa Prisman verkkokaupasta voi ostaa viihde-elektroniikkaa, isoja ja pieniä kodinkoneita, pelaamisen tuotteita, elokuvia, kirjoja sekä kauneuden ja hyvinvoinnin pienlaitteita. Myöhemmin syksyllä valikoima laajenee kodin alueelle, leluihin ja peleihin sekä kuntoilun tuotteisiin.
Kaikki keskeiset käyttötavarakaupan tuoteryhmät löytyvät verkosta vuoden 2013 aikana.
Itella Posti ja S-ryhmä ovat sopineet lisäävänsä Postin pakettiautomaatteja eri puolilla Suomea. Verkostoa lisätään erityisesti pienempiin toimipaikkoihin eli S-marketteihin ja ABC-liikennemyymälöihin.
Kauppakassi kotiovelle - "Kasvu on ollut huimaa"
Niin sanottu kauppakassitoiminta on Suomessa vielä pientä, mutta palvelujen tarjoajia on useita ja niiden käyttäjämäärät kasvavat.
Verkosta tilattavista valmiiksi suunnitelluista ruokakasseista odotetaan helpotusta muun muassa lapsiperheiden arkeen.
Eniten tarjontaa on pääkaupunkiseudun ympäristössä, mutta Neljän ruoka tarjoaa kauppakasseja useilla rannikkopaikkakunnilla aina Ouluun asti.
K-PAX kirjoitti:Kuten aikaisemmin olen jo sanonut, olen odottanut että tuo ruokatarpeiden kotiin kanto yleistyisi myös täällä suunnalla. Eikä edes kyse ole siitä etten kaupassa jaksaisi käydä vaan tuo olisi varsin toivottu palvelu juurikin juhlapyhiä / pippaloita ajatellen näin autottomalle ihmiselle.
Ruoan tilaaminen verkosta on Suomessa vielä vähäistä. Jakelu ja erityisesti tuoretuotteiden vastaanottaminen ovat osoittautuneet ongelmallisiksi, sanoo kuluttajatutkimuskeskuksen johtaja Päivi Timonen.
Hän myös arvioi, ettei kumpikaan isoista keskusliikkeistä S-ryhmä tai Kesko ole lähtenyt kehittämään palveluja tarpeeksi asiakaslähtöisesti.
Isojen panosta odottaa myös monimuotopalveluja kehittävä verkkokauppa Seulon toimitusjohtaja Erkki Timmerbacka. Hän uskoo ruokakaupan muuttuvan automarketshoppailusta.
Keskolla ruoan verkkokauppa on kokeiluasteella. S-ryhmä on muutaman vuoden ajan pyörittänyt Foodie.fm-palvelua. Myynti on vielä pientä, mutta kiinnostuksen kerrotaan olevan kasvussa.
- Koko Suomen ruoan verkkokaupan myynti on varmaan normaalin pienen lähikaupan kokoista, sanoo valikoimajohtaja Ilkka Alarotu S-ryhmästä.
- Monen yrittäjän taival kaatuu siihen, että verkkoruokakuppa vaatii työvoimaa, tietää verkossa noin viisitoista vuotta myyneen Ruoka.netin toimitusjohtaja Jyri Stenberg. Häntä ei lisääntynyt kilpailu pelota, sillä "yrittäjiä tulee ja menee".
Parin vuoden aikana markkinoille on tullut kauppakassipalveluja, joiden tarkoitus on helpottaa muun muassa lapsiperheiden ja vanhusten arkea tuomalla viikon ostokset kotiin valmiiksi aterioiksi suunniteltuina.
Elintarviketurvallisuusvirastosta muistutetaan, että verkkoruokakauppoja koskevat samat säädökset ruoan säilytyksestä ja hygieniasta kuin perinteisiä ruokakauppoja.
- Kylmäsäilytystä vaativat tuotteet pitää toimittaa kylmässä, sanoo ylitarkastaja Raija Törmä-Oksanen.
Asiakkaan tuleekin hänen mukaansa tuotetta vastaanottaessaan katsoa, että tuote on sellainen, että sen valitsisi itsekin kaupassa.
Suomessa on tällä hetkellä ainakin viisi yritystä, jotka toimittavat sekä reseptin että raaka-aineet sisältäviä, niin sanottuja valmiita kauppakasseja kotiin. Yleensä toimitetaan viiden päivän ruokatarvikkeet resepteineen.
Neljän hengen valmiiksi suunniteltu kassillinen maksaa 80-100 euroa.
Palveluntarjoajat uskovat ruoan verkkokaupan yleistyvän, ja palveluja aiotaankin laajentaa lähitulevaisuudessa. Englannissa jo noin viisi prosenttia päivittäistavaraostoksista tehdään verkossa.
Ruotsissa ruokaostoksiin verkossa kulutetaan noin 200 miljoonaa euroa vuodessa ja valmiiden ruokakassien kysyntä on tuplaantunut kahdessa vuodessa.
LmnLL kirjoitti:Kunhan Prisma-verkkokauppa tulevaisuudessa aukeaa, niin katsotaan sitten onko se tarkemman arvostelun arvoinen.
[Ilkka] Brander sanoo, että Prisman näkökulmasta kyseessä on kirjailijan mielipiteen vapaus.
Hänen mukaansa Prisma tekee päätökset valikoimasta itse. Hän muistuttaa, että kirja on myynnissä muissakin verkkokaupoissa.
Verkkokaupassa pärjää, jos on nopea, helppo ja mielellään vielä halpa
Kilpailijat eivät ole huolissaan siitä, että iso ja tunnettu Prisma lähti mukaan verkkokauppakisaan.
Verkkokauppa.com oy:n toimitus- ja ostojohtajan Samuli Seppälän mukaan kilpailu kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan nettimyynnissä on Suomessa jo ennestään kovaa. On kuitenkin positiivista, että uusi tulija voi tuoda myös uusia asiakkaita.
– Asiakkaat katsovat myös sitä, miten helposti ja luotettavasti tuotteet saa kotiin sekä kuinka joustavasti tuotteet voi maksaa. Lisäksi ratkaisevaa voi olla asiakaspalvelun ystävällisyys sekä se, saako verkkokaupan tuotteet noutaa ja palauttaa myymälään.
Kivijalkakauppojen on vaikea kilpailla netissä hinnoilla, kun niiden on huomioitava katteissa kivijalkapuolen kulut. Seppälä uskoo, että esimerkiksi kodinkone- tai urheiluliikkeiden kivijalkamyymäläverkot harvenevat verkkomyynnin kasvaessa.
Stockmannin etäkaupan johtaja Raija-Leena Söderholm näkee verkko- ja kivijalkakauppojen tukevan, ei uhkaavan toisiaan.
Hän kertoo, että monet asiakkaat käyvät tutkimassa tuotteita verkossa ja tulevat sitten tavarataloon katsomaan niitä. Osa menee silti vielä kotiin miettimään ja saattaa tilata tuotteen verkkokaupasta.
– Asiakkaat katsovat myös sitä, miten helposti ja luotettavasti tuotteet saa kotiin sekä kuinka joustavasti tuotteet voi maksaa. Lisäksi ratkaisevaa voi olla asiakaspalvelun ystävällisyys sekä se, saako verkkokaupan tuotteet noutaa ja palauttaa myymälään.
Suomalainen ostaa verkosta muotia ja elektroniikkaa
Suomi on monessa asiassa vielä verkko-ostamisen takapajula.
Eniten suomalaiset ostavat verkosta elektroniikkaa ja muotituotteita, mutta esimerkiksi ruokaostoksia ei tehdä juuri lainkaan. Suomalaiset ruokakaupat hyödyntävät hyvin vähän verkkoa liiketoiminnassaan.
Suomalaiset eivät ole tutkimuksen mukaan myöskään vielä sinuja verkossa tapahtuvan ostoprosessin kanssa. 45 prosenttia tutkimuksen suomalaisvastaajista kertoi käyttävänsä verkkokauppoja usein. Britanniassa luku on 71 prosenttia.
Tärkeimmät suomalaisten verkko-ostopäätöksiin vaikuttavat asiat ovat hinta, valikoima, toimituksen luotettavuus ja palautusmadollisuus.
K-PAX kirjoitti:"Ostin ulkomailta ja halpaa oli" ja informaatio jää siihen.
Tutkimuksen mukaan kansainvälisesti suurin ryhmä on sosiaaliset digikuluttajat. Heihin lukeutuu joka neljäs. Suomessa sosiaalisia digikuluttajia on niukasti, vain 11 prosenttia. Sosiaalinen digikuluttaja suhtautuu myönteisesti teknologian hyödyntämiseen ostoproseissa. Hän myös jakaa aktiivisesti kokemuksiaan verkossa.
"Kuluttajien ulkomailta tilaamien pakettien määrä on lisääntynyt verkostossamme yli puolella viimeisen vuoden ajan, ja kasvu näyttäisi jatkuvan," kertoo Itellan Pakettipalveluiden johtaja Aku Happo.
Suomalaiset kuluttajat suosivat erityisesti saksalaisia, ruotsalaisia, ranskalaisia, englantilaisia ja amerikkalaisia verkkokauppoja. Näistä suosikkimaista eniten on kasvanut saksalaisista verkkokaupoista ostaminen. Suomalaiset tilaavat ulkomailta etenkin vaatteita, kirjoja, elektroniikkaa ja soittimia.
Kuluttajien kasvava into sijoittaa ulkomaisiin verkkokauppoihin asettaa haasteita myös kotimaiselle verkkokaupalle. Itellan verkkokaupasta vastaava kehitysjohtaja Kari Nykänen uskoo kotimaisilla verkkokaupoilla olevan erinomaiset mahdollisuudet pärjätä kilpailussa verkko-ostajan euroista ulkomaisten kauppojen kanssa kunhan verkkokauppiaat tunnistavat kilpailukyvyn kannalta merkitykselliset tekijät.
Monet ulkomaiset verkkokaupat mainostavat Suomessa hyvin näkyvästi ja kilpailevat muun muassa ilmaisilla toimituskuluilla. Kotimaisten kauppojen kannattaa myös hyödyntää mahdollisuudet nopeisiin toimitusaikoihin ja lisätä asiakkaan valinnanvaraa niin että asiakas voi harkita vaihtoehtoja ja tehdä ostoksensa verkossa ja noutaa ne myymälästä."
Paluu Yleistä keskustelua verkkokaupasta
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa