Jos Euroopan ulkopuolelta ostetun tavaran hinta toimituskuluineen ylittää 43 euroa, joutuu ostaja maksamaan siitä myös 23 prosentin arvonlisäveron (ALV), Suomen tullin tulliylitarkastaja Matti Tuunanen toteaa.
Euroopan ulkopuolelta tilatuista tuotteista joutuu aina maksamaan ALV:n silloin, kun 23 prosenttia tuotteen kokonaishinnasta on 10 euroa tai enemmän. Euroopan sisällä tavarat kulkevat ilmaiseksi, mutta jäsenvaltioiden ulkopuolinen kauppa saattaa tulla kalliiksi.
Jos tilatun paketin hinta ilman postikuluja ylittää 150 euroa, joutuu 23 prosentin arvonlisäveron lisäksi maksamaan vielä tullimaksun, Tuunanen jatkaa.
Tullimaksu taas riippuu täysin paketin kokonaishinnasta ja vaihtelee suurestikin.
Usein ihmiset unohtavat, että jokainen yksityishenkilö, joka tilaa tuotteita ulkomailta, on maahantuoja. Maahantuoja maksaa aina verot tuontimaahan.
EU-maiden ulkopuolelta ei Suomeen saa ostaa lääkkeitä, mutta Tuunasen mukaan tilauksia esiintyy vieläkin harmillisen paljon.
Lääkkeitä tilataan Aasiasta, ja sitten ne jäävät tänne meille, koska eihän niitä saa ostajalle antaa, tulliylitarkastaja Tuunanen mainitsee.
Kun ostajalta on pyydetty hävittämislupa, tulli tutkii pakettien sisällön ja hävittää laittomat tuotteet.
Joskus on huomattu, että ostetut lääkkeet onkin oikeasti tehty vaikka rakennusjätteistä. Kyllä se vetää vähän hiljaiseksi kun miettii, että joku olisi voinut syödä niitä ja vaarantaa terveytensä, Tuunanen harmittelee.
LmnLL kirjoitti:Valitettavasti artikkeli ei kerro mitään näiden tilausten seuraamuksista, mutta uutta tietoa oli se, että tulli pyytää hävittämisluvan. Mitäköhän sitten tapahtuu jos tilaaja ei tätä lupaa anna?
Esimerkiksi lääkeväärennösten osalta hävityslupa on pelkkä muodollisuus, lähinnä hävitysilmoitukseen verrattava. Sanktiota reagoimattomuuteen ei ole. Hävitysaikataulut ovat lähinnä logistinen kysymys.
Jos tavarat halutaan palauttaa
Jos haluat palauttaa tavaran takaisin lähettäjälle vaihdettavaksi, korjattavaksi tai lopullisesti, sinun tulee aina asioida Tullin kanssa. Palautettavista tavaroista tehdään vienti-ilmoitus. Näin tur- vataan oikea tullikohtelu, kun vaihdettu tai korjattu tavara aikanaan palautuu sinulle takaisin. Jos palautat tavarat lopullisesti, tarvitset tullinpalautushakemustasi varten vientipäätöksen.
Jos haluat saada takaisin tavaroista kannetun tullin ja arvonlisäveron, tulee ottaa yhteys Tulliin ennen tavaroiden lähettämistä takaisin. Tavarat on palautettava viimeistään kolmen kuukauden kuluessa niiden tullauksesta.
wake kirjoitti:" Jos tilatun paketin hinta ilman postikuluja ylittää 150 euroa, joutuu 23 prosentin arvonlisäveron lisäksi maksamaan vielä tullimaksun, Tuunanen jatkaa."
Tuon perusteella ajattelin että tullimaksuja ei tulisi koska paketin hintahan ei ylitä 150€.
Vai oonko ymmärtäny jotain väärin?
Ja jos asia näin on kuka/missä sitten ne alvit lyö tohon mun paketin himnan päälle?
graisse kirjoitti:Osaiskohan kukaan sanoa, peritäänkö alvia jos lähettää esineen ulkomaille korjattavaksi? Ei kuulu minkään takuun piiriin (on antiikkiesine) ja postikuluinensa arvelisin laskun olevan palttiarallaa 80 euron luokkaa.
Paluu Toimituskulut, -tavat, tulli ja maksutavat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa