Onhan noista hakkereista jotakin hyötyä.Hyökkäyksen mahdolliseksi tehnyt tietoturvapuute on korjattu ja tunkeutujien tekemät muutokset sivustoon on poistettu.
K-PAX kirjoitti:Onhan noista hakkereista jotakin hyötyä.Hyökkäyksen mahdolliseksi tehnyt tietoturvapuute on korjattu ja tunkeutujien tekemät muutokset sivustoon on poistettu.
9.4.2010 14:31 Maaliskuun lopussa paljastunut Älypää-murto on johtanut myös käyttäjien Facebook-tilien murtamisiin.
LmnLL kirjoitti:Tietomurtoja taas tulee aina olemaan. Niiden kanssa pitää vaan elää, ja miettiä mitä tietoja itsestään verkkoon antaa.
RBS kirjoitti:Näyttää siltä, että ne joiden hetu tuolla listalla on, joutuvat elämään ikuisesti sen asian kanssa, että se on nyt "julkista tietoa". Lista leviää niin tehokkaasti, ettei sitä tuolta netistä enää pois saa.
Kiusallinen asia tottavie, mutta sillä voi lohduttautua, että noilla tiedoilla ei vielä saa kovin suurta vahinkoa aikaiseksi.
RBS kirjoitti:LmnLL kirjoitti:Tietomurtoja taas tulee aina olemaan. Niiden kanssa pitää vaan elää, ja miettiä mitä tietoja itsestään verkkoon antaa.
Mutta myös palvelujen tuottajat voisivat miettiä tämän asian uudelleen. Kävin hiljattain If-vakuutusyhtiön sivuilla tutkimassa autovakuutuksen hintoja, ja ensimmäinen asia jota siellä kysyttiin oli hetu.
K-PAX kirjoitti:Sähköpostilla, twittereiden, facebookkien ja muiden julkisten medioiden yksityisviesteillä tai muilla vastaavilla tavoilla ei kannata kovin arkaluontoista tietoa lähetellä.
RBS kirjoitti:Jatkan hetu-jankkausta asiasta vielä sen verran, että https ei paljon lohduta jos tietokannat vuotaa kuin seula.
Suomalaisen The Funkiest -levykaupan sivustolle on tehty tietomurto. Toissa yönä nettiin on vuodettu noin kolmensadan käyttäjän tunnukset, sähköpostiosoitteet sekä salasanojen md5-tarkistussummat. Käyttäjien salasanat ovat vaarassa, sillä vuotaneista tarkistussummista selväkieliset salasanat ovat saatavissa helposti.
Tunnukset ja sähköpostiosoitteet vaikuttavat aidoilta suomalaistunnuksilta. Lisäksi MikroPC:n omien selvitysten perusteella salasanojen tarkistussummista selviää selvästi suomenkielisiä salasanoja. Tietovuoto vaikuttaa siis aidolta. Vuotaneiden tunnusten avulla tuotteita ei kuitenkaan voi tilata toisen laskuun yrityksen nettikaupasta.
The Funkiestista kommentoitiin MikroPC:lle, että sivustoilla ei käytetä kaupallista verkkokauppasovellusta, ja että järjestelmään ollaan tekemässä parannuksia. Tietovuodon syynä ei siis ole minkään tunnetun verkkokauppasovelluksen haavoittuvuus, vaan thefunkiest.fi-sivuston yksilöllinen tietoturva-aukko.
Toistaiseksi ei tiedetä, ovatko venäläishakkerit saaneet haltuunsa myös suomalaisten käyttäjätunnuksia, salasanoja tai sähköpostiosoitteita. Viestintävirasto ei ole saanut ennakkotietoja tietomurrosta, kertoo erityisasiantuntija Jussi Eronen.
New York Times -lehden mukaan venäläinen hakkeriryhmä on saanut haltuunsa peräti 1,2 miljardia käyttäjätunnusta ja salasanaa sekä yli puoli miljardia sähköpostiosoitetta. Lehden mukaan kyseessä on suurin yksittäinen nettitunnuksiin liittyvä tietomurto.
Erosen mukaan osa hakkerien saamista tiedoista saattaa olla jo muutaman vuoden vanhoja. Eronen huomauttaa, ettei myöskään sitä ole kerrottu, ovatko hakkerit saaneet varsinaisia salasanoja vai niin sanottuja salasanojen tiivisteitä, joista ei välttämättä saa selville salasanaa. F-Securen tietoturva-asiantuntija Erkki Mustonen kehottaa kuitenkin suomalaisiakin vaihtamaan salasanansa.
– Ensin kannattaa vaihtaa tärkeät salasanat, kuten verkkokauppaan ja sosiaaliseen mediaan liittyvät, Mustonen sanoo.
Miljoonien Google-käyttäjien tunnukset ja salasanat ilmestyivät eilen venäläiselle keskustelufoorumille.
Vuoto sisälsi liki viisi miljoonaa käyttäjätunnusta ja salasanaa Gmail-palveluun. Lisäksi sivustolla julkaistiin useiden muiden palveluiden tunnuksia ja salasanoja. Listalla on esimerkiksi 120 000:n Venäjän suurimman hakukonepalvelun Yandexin käyttäjän tunnukset.
mig kirjoitti:Olikohan Mikko Hyppönen vai kuka, joka sanoi jossain joku aika sitten (ah mitä täsmätietoa ), että nämä omien tilien tarkistussivustot ovat tyypillisesti suurempi vaara kuin se, ettei salasanalleen tee mitään. Että luottaako sitten tuohon vai ei...
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa