K-PAX kirjoitti:LmnLL kirjoitti:ihqu
Powerpoint esitykset on aina ihquja (not).

K-PAX kirjoitti:LmnLL kirjoitti:ihqu
Euroopan komission perjantaina julkistaman selvityksen mukaan suomalaiset kuluttajat kokevat muita EU-kansalaisia enemmän ongelmia internetpalveluissa, matkapuhelinpalveluissa, sijoituspalveluissa ja käytettyjen autojen kaupassa.
Verkkokauppatalkoiden tavoitteena oli suomalaisen verkkokaupan tukeminen.
Huolestuttavan suuri osa verkkokaupan euroista valuu ulkomaisten yritysten kirstuihin. Verkkokauppatalkoiden tavoitteena oli edistää kotimaista verkkokauppaa tekemällä sen perustaminen helpoksi.
Hyvitysmaksu (aiemmin kasettimaksu) on tallennusvälineistä suoritettava veroluonteinen maksu.
Suomen tekijänoikeuslaki sallii muutaman kopion valmistamisen yksityiseen käyttöön julkistetuista teoksista, kunhan kopion valmistamiseksi ei tarvitse murtaa "tehokasta teknistä suojausta". Tämän oikeuden vastineeksi kerätään tyhjistä tallennusvälineistä kuten tyhjät CD- ja DVD-levyt, C- ja VHS-kasetit sekä digitaaliset musiikkisoittimet (kuten iPod) tallennuskapasiteettiin perustuva maksu, jonka jakamisesta opetusministeriö päättää vuosittain. Yritykset ja yhdistykset jotka käyttävät tallennusvälineitä ammatillisiin tarkoituksiin, on vapautettu maksusta. Hyvitysmaksut kerää ja hallinnoi opetusministeriön sopima taho, joka toistaiseksi on ollut Teosto.
Ääninauhat (C-kasetit ja vastaavat) 0,5 senttiä minuutilta (C-raakanauha 3,28 euroa / km)
Kuvanauhat (VHS ja vastaavat) 0,76 senttiä minuutilta (VHS-raakanauha 5,05 euroa / km)
Digitaaliset tallennusalustat (CD, DVD, MiniDisc, HD DVD ja Blu-ray) 20 senttiä, jos koko maksimissaan 1 Gt; 60 senttiä, jos koko yli 1 Gt mutta alle 10 Gt; 1,20 euroa, jos koko yli 10 Gt mutta alle 25 Gt ja 1,80 euroa, jos koko yli 25 Gt.
Digitaaliset tallennuslaitteet (MP3-soittimet, kiintolevylliset digisovittimet ja DVD-tallentimet; ei kuitenkaan matkapuhelimet tai tietokoneet) 4 euroa, jos muistia enintään 512 Mt; 7 euroa, jos muistia yli 512Mt ja enintään 1 Gt; 10 euroa, jos muistia yli 1 Gt mutta enintään 20 Gt; 12 euroa, jos muistia yli 20 Gt mutta enintään 50 Gt; 15 euroa, jos muistia yli 50 Gt mutta enintään 150 Gt; 18 euroa, jos muistia yli 150 Gt mutta enintään 250 Gt; 21 euroa, jos muistia on yli 250 Gt.
Tuonti yksityiskäyttöön
Opetusministeriön antaman ohjeen mukaan yhteensä 100 ääni- tai videokasetin/optisen laitteen (CD-, DVD- tai MiniDisc-levy) voidaan katsoa olevan kohtuullinen määrä yksityiseen käyttöön kerralla tuotavaksi.
Jos laitteita tuodaan maahan kerralla tai esimerkiksi muutaman päivän aikana useammassa erässä yhteensä edellä mainittua suurempi määrä, opetusministeriön käsityksen mukaan tällöin tulisi katsoa, että laitteita ei tuoda
yksityiskäyttöön. Hyvitysmaksu tulisi tällöin maksaa kaikista maahan tuotavista laitteista.
On tarkoituksenmukaista, että 100 laitteen tuontimäärää sovelletaan Suomen kansalaisiin ja Suomessa vakinaisesti asuviin ulkomaalaisiin. Muiden ulkomaalaisten kohdalla tulisi katsoa, että mitä lyhyemmästä vierailusta on kyse, sitä vähemmän laitteita voidaan olettaa tuotavan yksityiseen käyttöön. Kun maahantuodaan muita laitteita kuin em. kasetit tai optiset levyt (esimerkiksi tallentavia digibokseja ja mp3-soittimia) on yksityisen käytön raja ymmärrettävästi huomattavasti alhaisempi, enintään viisi kappaletta.
Näin vältät huijaukset verkkokaupoissa
Suomalaiset ovat uskaltautuneet verkkokauppoihin ostoksille ja käyttäneet alkuvuonna ennätykselliset 4,7 miljardia euroa nettishoppailuun. Kun edessä on vielä joulusesonki, kuluttajien verkko-ostokset lyövät tänä vuonna kaikki ennätykset.
Samaan aikaan erilaisten verkkohuijausten määrä on kasvanut kiihtyvää tahtia. WOT (Web of Trust), turvallista internetin käyttöä edistävä yhteisöpalvelu on laatinut yhdessä turvallisia maksutapoja tarjoavan Klarnan kanssa laatineet ohjeet turvalliseen asiointiin verkkokaupoissa.
1) Tarkista löytyykö kaupan etusivulta tuttuja sertifikaatteja
Ulkopuolisten myöntämät sertifikaatit osoittavat, että verkkokauppa täyttää todistetusti kriteerit.
2) Arvioi sivuston ulkonäkö ja toimivuus
Sivuston toimivuus ja viimeistelty ulkonäkö antavat viitteitä liiketoiminnan laadusta. Helposti löytyvät tuotetiedot, kuvat kauppiaasta ja työntekijöistä sekä selkeästi esitetty yksityisyydensuojakäytäntö viestivät luotettavuudesta. Kannattaa tarkistaa erityisesti se, kuinka verkkokauppa hyödyntää asiakkaidensa yhteystietoja - näin välttyy roskapostilta ja suuremmilta ikävyyksiltä.
3) Kiinnitä huomiota maksutapoihin
Monipuoliset maksutapavaihtoehdot osoittavat, että verkkokaupan taustat on parhaimmillaan tarkistanut ja sitä valvoo useampi rahoitusalan toimija. Maksutavat esitetään yleensä viimeistään verkkokaupan kassalla tai toimitusehdoissa, mutta parhaimmillaan ne näkee suoraan verkkokaupan etusivulla. Maksettaessa ennakkoon kannattaa varmistaa, että maksuyhteys on suojattu. Suojatun sivun osoitteen alku on muotoa https://.
4) Asiakaspalvelu merkitsee myös verkkokaupassa
Luotettava verkkokauppa kertoo yhteystietonsa reilusti verkkosivuillaan, viimeistään toimitusehdoissa. Sähköpostin lisäksi asiakkaan pitää saada helposti tietoon myös kauppiaan puhelinnumero ja y-tunnus. Palvelun laadun voi testata soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. Jos tiedusteluun ei vastata ennen ostotapahtumaa, ei siihen todennäköisesti vastata sen jälkeenkään.
5) Hyödynnä muiden kokemuksia
Internet tarjoaa monipuoliset kanavat vertaiskokemuksien jakamiseen ja löytämiseen. Näitä ovat muun muassa hakukoneet, keskustelufoorumit, Facebook ja Web of Trust. Kannattaa tarkistaa muiden käyttökokemukset ja jakaa myös omansa, jotta muut shoppailijat pystyisivät tekemään turvallisia ostopäätöksiä.
Suomalainen verkkokauppa vastaan ulkomaalainen
Kuluttajat kokevat ulkomaisista verkkokaupoista ostamisen hieman kotimaisia kauppapaikkoja helpommaksi. Selvityksen mukaan suomalaisilta verkkokaupoilta vaaditaan nopeampaa ja parempaa palvelua kuin kansainvälisiltä kilpailijoilta.
Itella teetti selvityksen kuluttajien verkko-ostokokemuksista TNS Gallupilla.
Toimitusajat olivat kotimaisista verkkokaupoista ostettaessa hiukan nopeammat. Selvityksen mukaan suomalaisten verkkokauppojen odotetaan toimittavan paketit perille vieläkin nopeammin. Toimitusaikoja koskevat tiedot saisivat kuluttajien mukaan olla verkkokauppojen sivuilla paremmin esillä.
Vaikuttaako tilausmaksuttomuus kansainvälisten palveluiden suosioon eli voiko kuluttajia hämätä leipomalla tilausmaksut tuotteiden hintoihin?
”Hintamielikuvassa kokonaishinta ratkaisee, kuljetus plus tuotteiden hinta, ja sen täytyy olla kilpailukykyinen”, Itellan verkkokauppapalveluiden kehitysjohtaja Kari Nykänen sanoo Tietoviikolle. Hän muistuttaa myös, että osa suomalaisista verkkokaupoista toimittaa tilaukset ilman lisämaksuja. Näin toimii muun muassa selvityksessä mukana ollut kirjakauppa Booky.
Jättimäisten kansainvälisten kauppojen kanssa on paha lähteä kisaamaan hinnassa ja tuotevalikoimassa. Itellan tiedotteen mukaan suomalaisten kauppojen kannattaisi sen sijaan hyödyntää tunnettuja brändejään.
69 prosenttia kertoi verkko-ostoksia tehdessään valitsevansa ennestään tutun kaupan.
Ulkomaalaisiin kauppoihin palauttamisessa asiakas kärsii postimaksujen verran tappiota. Osa vaatteisiin ja kenkiin erikoistuneista suomalaisista verkkokaupoista onkin hoksannut mainostaa palauttamisen helppoutta ja maksuttomuutta asiakkailleen.
Asiakkaaksi rekisteröityminen ei innostanut yhteystiedoistaan tarkkoja kuluttajia. Osa vastaajista taas koki rekisteröitymisen ja kanta-asiakasedut itselleen hyödyllisiksi. Yhteystietojaan kepeämmin olivat verkkokaupoille antamassa nuoremmat ja verkkokaupoista aiemminkin usein ostoksia tehneet asiakkaat.
nackerton kirjoitti:Verottaja on näköjään päättänyt tappaa halvan tavaran internetkaupan EU:n ulkopuolelta.
Verkkokauppa.com valittaa tekijänoikeuskorvauksista Viron-tuonnista
Muun muassa cd- ja dvd-levyaihioita ilman yksityisen kopioinnin hyvitysmaksuja Viron kautta myynyt Verkkokauppa.com valittaa käräjäoikeuden tuomitsemista vahingonkorvauksista. Koska levyt on tuonut Suomeen virolainen yhtiö, oikeutta olisi Verkkokauppa.comin mukaan pitänyt käydä siellä. Koko vahingonkorvausten perustelukin epäilyttää sitä.
K-PAX kirjoitti:Verkkokauppa.com valittaa tekijänoikeuskorvauksista Viron-tuonnista
Muun muassa cd- ja dvd-levyaihioita ilman yksityisen kopioinnin hyvitysmaksuja Viron kautta myynyt Verkkokauppa.com valittaa käräjäoikeuden tuomitsemista vahingonkorvauksista. Koska levyt on tuonut Suomeen virolainen yhtiö, oikeutta olisi Verkkokauppa.comin mukaan pitänyt käydä siellä. Koko vahingonkorvausten perustelukin epäilyttää sitä.
Aikamoinen soppa on tuokin. Teosto nyt koittaa saada omiaan. Tosin ehkä väärion perustein. Vähän vanhanaikainen systeemi tuo Teosto.
http://www.tietokone.fi/uutiset/verkkok ... _tuonnista
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on tarkentanut antamaansa lausuntoa 24.11.2010
Nikotiinipatruunat, joissa nikotiinin annosmäärä koko valmisteessa (pakkauksessa) ylittää 0,42 grammaa tai kerta-annoksessa (patruunassa) 10 mg, ovat reseptilääkkeitä ja niiden maantuonti edellyttää voimassaolevaa, lääkemääräyksen antamiseen oikeutetun henkilön maahantuojalle kirjoittamaa reseptiä.
Matkustaja saa tuoda ja postitse voi vastaanottaa ulkomailta sähkötupakkalaitteen, sen laturin ja nikotiinittomat patruunat laillisesti.
Merkkiä voivat hakea Suomessa toimivat kuluttajia palvelevat yritykset, joiden on noudatettava sääntöjä, jotka Verkkoteollisuus on laatinut yhdessä Kuluttajaviraston ja Kuluttajariitalautakunnan kanssa.
Reijo Kanerva kertoo, että liikkeen lopettamisen syyt liittyvät levymyynnin mullistuksiin. Uutuuslevyjen myyntikate on romahtanut olemattomiin viimeisen viiden vuoden aikana.
– Vielä viisi vuotta sitten uutuuksia myytiin meiltä kymmenen kertaa nykyistä enemmän ja myynnin kate oli suurempi. Nyt joudumme kilpailemaan ulkomaalaisten postimyyntiyritysten ja ennen kaikkea digitaalisen myynnin kanssa, Kanerva kertoo.
Joulumyynnin piristämä verkkokauppa näkyi eritoten pakettiliikenteessä, vuoden vaihteessa aloittanut Itella Posti kertoo. Sen logistiikkakeskuksissa käsiteltiin parhaimmillaan 160 000 pakettia päivässä, kun keskimääräinen pakettimäärä muulloin on 100 000 pakettia päivässä.
Itellan mukaan noin viidennes etäkaupan tavaroista tilataan ulkomailta, etenkin Englannista. Etäkauppa on jo vuosia tarkoittanut lähinnä nettiostamista.
Itella keskitti kotimaan postipalvelut vuoden alussa aloittaneeseen tytäryhtiöön Itella Postiin. Se vastaa muun muassa kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinointilähetysten jakelusta sekä paketti- ja pikakuljetuspalveluista.
Olen törmännyt useaan maahantuojaan, joka ei uskalla avata verkkokauppaa pelätessään astuvan jälleenmyyjiensä varpaille. Näin käy, kun kuvitellaan, että verkkokauppa vie asiakkaat pois jälleenmyyjien myymälöistä, vaikka hyvä verkkopalvelu vain lisää myymälämyyntiä.
Verkossahan brändi on kykeneväinen tavoittelemaan kivijalkaan nähden paljon laajempaa asiakaskuntaa.
Yrityksen pitää palvella monissa kanavissa. Online ja offline.
Pohjoismaisen kuluttajatutkimuksen mukaan 87 prosenttia suomalaisista kuluttajista ilmoitti, että aikovat käyttää kuluvana vuonna enemmän tai vähintään saman verran rahaa verkko-ostoksiinsa kuin vuonna 2010.
Viime vuonna joka kuudes yli kymmenen hengen yritys ilmoitti myyvänsä tuotteitaan ja palvelujaan myös verkossa. Verkkokauppiaiden määrä on kasvanut kahdessa vuodessa 50 prosenttia. Verkkomaksu-yrityksen mukaan verkkokaupankäynnin arvo Suomessa on määritelmästä riippuen 4–10 miljardia euroa.
Suomessa olemme tulleet vähän jälkijunassa vähittäiskaupan kanssa. Se on vasta siirtymässä verkkoon. Ulkomainen verkkokauppa onkin saanut aika paljon jalansijaa suomalaisista kuluttajista
"Tämä on vakava paikka meidän pienille erikoiskaupoille", Kurjenoja muistuttaa. Verkosta ostetaan soittimia, urheiluvaatteita, kirjoja. Erityisesti urheiluvälineiden verkkomyynnistä melkein puolet tulee ulkomaisista verkkokaupoista.
"Kuluttajan kannalta on ehdottomasti hyvä, että pystyy tekemään hintavertailuja", Kurjenoja sanoo. Erittäin huonona kehityksenä hän pitää sitä, jos valtiovallan toimien takia ajetaan kauppaa ulkomaille, niin että suomalaisen kaupan on vaikea kilpailla ulkomaisen kaupan kanssa.
Verkkokaupassa kaikki pitäisi olla yhdenvertaisia. Suomeen myynti => Suomen alv. Näin Suomalaiset ja ulkomaalaiset verkkokauppiaat olisivat yhdenvertaisia.
Vantaan käräjäoikeudessa päättyi vastikään maan ensimmäinen sähkötupakkaoikeudenkäynti, jossa sähkötupakoita tilannut mies vapautettiin lääkerikossyytteestä. Oikeuden mukaan tilaaja ei syyllistynyt rikokseen tilattuaan sähkötupakoita ulkomailta omiin tarpeisiin ilman reseptiä.
Oikeus piti kerta-annoksia niin pieninä, ettei lääkereseptiä tarvittu.
Vantaan käräjäoikeus on 16.2.2011 antamassaan tuomiossa hylännyt syyttäjän ensisijaisesti lääkerikoksesta ja toissijaisesti lääkerikkomuksesta ajaman syytteen koskien sähkötupakan nikotiinipatruunoiden ja nikotiiniliuoksen tuontia henkilökohtaiseen käyttöön.
Mikäli tuomio saa lainvoiman, Tulli palauttaa haltuun otetut nikotiinipatruunat ja -liuokset niitä ETA-alueelta tilanneille asiakkaille mahdollisimman pian.
Tulli muistuttaa kuitenkin, että nikotiinipatruunat ja -liuokset ovat edelleen lääkkeitä, ja niiden henkilökohtaista maahantuontia säätelee Valtioneuvoston asetus lääkevalmisteiden henkilökohtaisesta tuonnista Suomeen (11.12.2002/1088). ETA-alueen ulkopuolelta ei siis edelleenkään voi postitse vastaanottaa nikotiinipatruunoita tai -liuoksia.
Ilmaiset ostokset verkkokaupasta - turva-aukot kiusaavat kauppiaita
Verkkokauppoja pyörittävistä ohjelmistoista on löytynyt puutteita. Ohjelmistovirheen vuoksi netistä on pystynyt tilaamaan tuotteita ilman, että maksu siirtyy verkkopankista kauppiaalle, kertoo Viestintävirasto.
Jos kauppa epäilee väärinkäytöstä, sen on syytä ottaa yhteyttä poliisiin. Jos maksaminen on ohitettu verkkopalvelun haavoittuvuuden avulla, voidaan teko luokitella petokseksi tai törkeäksi petokseksi.
K-PAX kirjoitti:Kuluttajat kun on tarkkoja kun verkosta ostellaan niin parannettavaa löytyy myös verkkokauppojen järjestelmästä:Ilmaiset ostokset verkkokaupasta - turva-aukot kiusaavat kauppiaita
Verkkokauppoja pyörittävistä ohjelmistoista on löytynyt puutteita. Ohjelmistovirheen vuoksi netistä on pystynyt tilaamaan tuotteita ilman, että maksu siirtyy verkkopankista kauppiaalle, kertoo Viestintävirasto.
Rikokseksihan tuo luokitellaan vaikka ostaja ei tekohetkellä tietäisikään veloitettiinko ostos vai ei:Jos kauppa epäilee väärinkäytöstä, sen on syytä ottaa yhteyttä poliisiin. Jos maksaminen on ohitettu verkkopalvelun haavoittuvuuden avulla, voidaan teko luokitella petokseksi tai törkeäksi petokseksi.
Eli kannattanee tarkkailla milloin se maksu sinne kauppiaalle siirtyy.
Asiasta uutisoi Tietoviikko.fi. Lue koko artikkeli tästä.
Paluu Yleistä keskustelua verkkokaupasta
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa