LmnLL kirjoitti:Tietoviikko uutisoi Suomeen perustetusta Verkkoteollisuus Ry:stä
Stockmann kertoo laajentavansa parhaillaan verkkokaupan tuotevalikoimaa. Alkion mukaan verkkokauppaan ei tuoda Stockmann-tavaratalojen koko valtavaa tuotevalikoimaa, eikä se olisi tällä hetkellä mahdollistakaan. Verkkokaupan tuotevalikoima on kuitenkin laaja.
Verkossa aloitetaan muodin, kodin ja kodintekniikan tuotteilla, jotka ovat Stockmannille vahvoja alueita. Myyntiin tulee paljon kansainvälisiä tuotemerkkejä sekä Stockmannin omia brandejä.
Verkkokaupan tuotteet voi tilata kotiin postin kautta tai ne voi hakea itse Stockmann-tavarataloista. Testijakson aikana postimaksu on vain yksi euro. Jos tuotteet haetaan itse tavaratalosta, ei hintaan lisätä lainkaan toimitusmaksua
Yhtiö toivoo voivansa laajentua muihin maihin myöhemmin. Se ei kuitenkaan ole ajankohtaista lähitulevaisuudessa. Tällä hetkellä toimintaa käynnistellään vain Suomessa.
Kansainvälinen verkko-ostaminen suomalaisille nyt entistä turvallisempaa:
Adyen ja Suomen Verkkomaksut tuovat suomalaiset verkkopankkimaksut kansainvälisiin internetpalveluihin
Kansainvälisen verkko-ostamisen turvallisuus suomalaisille paranee merkittävästi. Suomen johtavan verkkopalvelujen maksutapaoperaattorin Suomen Verkkomaksujen (SV) ja johtavan kansainvälisen maksutapatarjoajan Adyenin elokuun puolivälissä tekemän yhteistyösopimuksen ansiosta kansainvälisissä verkkopalveluissa on mahdollista maksaa ostos suomalaisen verkkopankin kautta. Tämä mahdollisuus yleistyy sitä mukaa kun verkkopalvelut ottavat suomalaismaksutavat käyttöön.
Uraauurtava suomalaisoperaattori takaa kansainvälisen verkko-ostamisen turvallisuuden
Suomen Verkkomaksut Oy on Suomen ensimmäinen verkkokauppojen maksutapaoperaattori. Suomen Verkkomaksut loi yli kolme vuotta sitten Suomeen modernin verkkopalvelujen maksutapamarkkinan. SV on myös alan markkinajohtaja hyvin nopealla kasvullaan.
-Meille kansainvälinen yhteistyö Adyenin kanssa on luonteva kehitysaskel. Olemme ylpeitä, että voimme nyt viedä osaamistamme ja teknologiaamme ulkomaille. Yhteistyö tarkoittaa suomalaisille kuluttajille sujuvampaa ja turvallisempaa verkkomaksamista nyt myös kansainvälisissä verkkopalveluissa. Jatkossa pyrimme tukemaan suomalaisia verkkokauppoja niiden kansainvälistymisessä, Suomen Verkkomaksujen toimitusjohtaja Lennu Keinänen sanoo.
Suomen omaleimainen maksukulttuuri kiinnosti Adyenia
Suomalaiset ovat kansainvälisessä vertailussa aktiivisia verkko-ostajia. Tilastokeskuksen mukaan noin puolet verkkomaksuista, eli kaksi miljardia euroa vuodessa, käytetään kansainväliseen verkko-ostamiseen. Hollantilaistaustainen, Euroopassa, Aasiassa ja Amerikan mantereella toimiva Adyen on keskisuurten ja suurten verkkokauppiaiden johtava maksutapaoperaattori. Adyenilla on vahva markkinaosuus erityisesti immateriaalipalvelujen, kuten pelien, maksuratkaisuissa.
-Adyenin pyrkimys on tarjota kansainvälisen sähköisen kaupankäynnin yrityksille mahdollisimman suuri maksutapapeitto. Yhteistyö Suomen Verkkomaksujen kanssa on meille tärkeä strateginen askel. Se lisää kansainvälisten verkkopalvelujen suomalaiskäyttäjien asiakastyytyväisyyttä, sanoo Roelant Prins Adyenilta. Suomen Verkkomaksut on meille erittäin tärkeä kumppani, koska he ovat Suomen markkinajohtaja sekä heidän järjestelmänsä on teknisesti hyvin kehittynyt, Prins perustelee.
Maksutapaoperaattorit tarjoavat verkkokauppiaille kootusti muun muassa eri luottokorttiyhtiöiden ja pankkien maksuratkaisuja. Näin asiakkaalle on helposti ja turvallisesti tarjolla juuri hänelle sopivin maksuväline.
Ensimmäisenä kirjakauppana Suomessa Akateeminen Kirjakauppa avasi tänään verkkokaupassaan sähkökirjojen latauskaupan. Samaan aikaan myyntiin tulevat sähkökirjojen lukulaitteet, joita Akateemisella Kirjakaupalla on aluksi tarjolla kahta eri laitetta.
EU:ssa on tehotarkastettu elektroniikkaa myyviä verkkosivustoja. Runsaassa vuodessa suurin osa on parantanut tapojaan.
Kaiken kaikkiaan tarkastettiin 369 verkkosivustoa. Näistä 310 eli 84 prosenttia noudattaa nyt EU:n kuluttajasäännöksiä, kun vastaava määrä viime vuonna oli vain 163 eli 44 prosenttia sivustoista.
LmnLL kirjoitti:Kotimaisten verkkopalvelujen sivuilla on aina joskus näkynyt Suomen Verkkomaksut Oy:n logo. Itse en ole siihen juurikaan tutustunut, mutta nyt sen käyttö tulee toimimaan myös ulkomaisissa verkkokaupoissa.
LmnLL kirjoitti:Ylen sivuilla otti silmään seuraava pikku-uutinen: Eu harkitsee verkkokaupoille laatuluokitusta.
LmnLL kirjoitti:Hesarissa oli eilen pikku-uutinen siitä, miten Kaupan liitto, TNS-Gallup ja Asiakkuusmarkkinointiliitto alkavat yhdessä seurata verkkokaupan kehitystä.Laajaan kuluttajakyselyyn perustuva seuranta tuottaa tietoa suomalaisen kuluttajaverkkokaupan kokonaismäärästä, kehityksestä, kotimaahan ja ulkomaille suuntautuvien ostosten määrästä ja tuoteryhmäkohtaisista ostoksista.
Suomalaiset kuluttajat ostivat tammi-kesäkuussa verkosta tuotteita ja palveluita yhteensä 4,8 miljardilla eurolla. Kotimaisen kaupan arvo oli 3 995 000 000 euroa ja ulkomaisen 772 000 000 euroa. Ulkomaisen verkkokaupan osuus oli 16 %, mutta osuus vaihtelee tuoteryhmittäin
Nuuskaa ei saa enää tilata netistä tai tuoda lahjaksi
Nuuskan maahantuontia koskevat säännökset ovat muuttuneet 1.10.2010. Tästä päivästä alkaen nuuskan kaikenlainen vastaanottaminen Suomen ulkopuolelta on kiellettyä. Nuuskan tilaaminen esimerkiksi netistä on siten laitonta. Yksityishenkilö voi kuitenkin tuoda nuuskaa mukanaan matkalta omaan henkilökohtaiseen käyttöönsä enintään 30 kappaletta 50 gramman rasiaa. Lahjaksi nuuskaa ei saa tuoda lainkaan.
Tulli on käynnistämässä useita kymmeniä rikostutkintoja sähkötupakan tilaamisesta ulkomaisista nettikaupoista. Suomalaisten tilaajien epäillään syyllistyneen lääkerikkomukseen tai lääkerikokseen.
---
"Aiemmin sähkötupakkalähetyksiä ei ollut juuri lainkaan. Nyt sähkötupakan tilaamisesta on tullut jonkinlainen trendi", kertoo lentotullin päällikkö Mika Pitkäniemi.
---
"Olemme nyt viemässä ensimmäisen tapauksen syyttäjän arvioitavaksi", kertoo tulliylitarkastaja Petri Lounatmaa tullihallituksen rikostorjuntayksiköstä.
"Käynnistämme myöhemmin kymmeniä rikostutkintoja, jos syyttäjä on samaa mieltä kanssamme, että nikotiinipatruunoiden tilaaminen on laitonta", Lounatmaa sanoo.
Matkustaja saa tuoda ja postitse voi vastaanottaa ulkomailta sähkötupakkalaitteen, sen laturin ja nikotiinittomat patruunat laillisesti. Nikotiinia sisältävien patruunoiden maahantuojalta Tulli sen sijaan vaatii lääkärin antaman reseptin.
- Lääkettä maahantuovalla täytyy olla voimassa oleva resepti ja reseptin määrääjällä on oltava oikeus reseptin antamiseen. Käytännössä reseptin kirjoittaa lääkäri, tulliylitarkastaja Heli Lampela Tullihallituksen valvontaosastolta muistuttaa.
Veroja kiertävä yrittäjä voi pistää liiketoimintaansa varten ostamansa tavaran kiertoon yksityishenkilönä verkkohuutokaupassa.
Verkkokauppias Jimm's aloitti yt-neuvottelut
Kova kasvuvauhti kostautui tietotekniikan verkkokauppias Jimm'sille. Yt-neuvottelut tähtäävät enintään 15 hengen vähentämiseen.
Jimm's on ensisijaisesti verkkokauppa, mutta yhtiö on laajentanut myös fyysistä myymäläverkostoaan.
– Se on haasteellinen yhtälö pitää nettikaupan hinnat henkilötyövaltaisessa myymälässä, Lahti toteaa.
K-PAX kirjoitti:Tuon yhtälön kanssa olen kyllä samaa mieltä. Kivijalkaputiikin pitäminen kun vaatii taas omat menoeränsä.
Lakko hiljentänyt liikenteen Ranskassa
Opiskelijat ja koululaiset liittyivät tiistaina Ranskan ammattiliittojen ja poliittisen opposition lakkoon ja marsseihin hallituksen eläkeuudistusta vastaan. Lakko on haitannut erityisesti liikennettä, kuljetuksia ja postin toimintaa.
Lakon vuoksi jopa puolet lennoista Pariisin päälentoasemilla peruutettiin. Vain osa junavuoroista on liikkeellä ja Pariisin metro toimii vain rajoitetusti. Myös öljynjalostamot ovat hiljentyneet työläisten jäädessä pois työpaikoiltaan.
Verkkokaupassa suurin ongelma on vuodesta toiseen se, että kuluttajalle ei toimiteta hänen etukäteen maksamaansa tilausta, Euroopan kuluttajakeskus kertoo tiedotteessaan.
Yli 80 prosenttia verkkokauppaa koskevista valituksista koskee tilausten toimitusta, tuotteiden virheitä tai lainvastaisia sopimusehtoja
Kuluttajakeskukset käsittelivät viime vuonna noin 8 900 valitusta, joista noin 4 900 liittyi verkossa asioimiseen. Niistä noin 275 tapausta rekisteröitiin Suomessa.
Ongelmia oli erityisesti saksalaisten verkkokauppojen kanssa. Valituksia tuli runsaasti myös brittiläisistä, ranskalaisista ja luxemburgilaisista yrityksistä.
Tulli takavarikoi kymmeniä laittomia lääkelähetyksiä
Yli 40 maan operaatio lääkerikollisuutta vastaan tähtää kansalaisen turvallisuuteen
Suomi osallistui kansainväliseen laitonta nettikauppaa ja lääkeväärennöksiä torjuvaan Pangea III -operaatioon lupaavin tuloksin.
– Takavarikoimme kymmeniä laittomia lääkelähetyksiä. Samalla paljastimme lukuisia lääkkeitä myyviä, myös suomenkielisiä Internetsivustoja, tulliylitarkastaja Petri Lounatmaa Tullihallituksesta sanoo.
Tulli otti lähempään tarkasteluun lähes kaikki Suomeen postitse saapuneet, Internetistä tilatut lääkelähetykset.
Suomi osallistui ensimmäisen kerran nyt kolmannen kerran järjestettyyn operaatioon. Syynä oli lääkkeiden jatkuvasti kasvava laiton nettikauppa. Tulli vastasi operaation toteutuksesta ja kansallisesta koordinaatiosta. Mukana olivat myös Poliisihallitus, Keskusrikospoliisi sekä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea).
Kansallista tilastoharhaa
Turun Sanomat 19.10 2010 02:34:46
Sähköisestä kaupankäynnistä on ollut saatavissa paljon tietoa, mutta se on ollut ristiriitaista. Äskettäin julkaistun kansallisen verkkokauppatilaston piti korjata tilannetta. Kuluttajakyselyyn perustuvan seurannan oli määrä tuottaa tietoa muun muassa kotimaahan ja ulkomaille suuntautuvien ostosten määrästä.
Kuluttajilta kysyttiin suomenkielisiltä ja muunkielisiltä sivuilta tehdyistä verkko-ostoksista. Suomenkieliset sivut tilastoitiin kotimaiseksi verkkokaupaksi. Niinpä ulkomaisen verkkokaupan osuudeksi tammi–kesäkuussa saatiin vain 16 prosenttia. Tieto antaa ristiriitaisen kuvan siitä, kuinka paljon suomalaisten ostoksien kautta rahaa virtasi ulkomaalaisille verkkokaupan yrityksille.
On harhauttavaa puhua kotimaisesta verkkokaupasta, jos nettisivuilla on myyjänä esimerkiksi Ellos, Finnmatkat tai kansainvälisen mediakonserni MTG:n lukuisat tytäryritykset. Niin ikään on erheellistä sisällyttää Applen iTunesin tai Travellinkin suomenkielisillä sivuilla käyty kauppa kotimaisen kaupan liikevaihtoon.
Tilaston mukaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla suomalaiset ostivat verkkokaupasta liki 4,8 miljardilla eurolla eli vuositasolla lähestytään vielä muutama vuosi sitten haamurajana pidettyä kymmentä miljardia.
Huikea kasvu tulisi ottaa huomioon myös lainsäädännössä. Kuluttajansuojalaki ei parhaalla mahdollisella tavalla sovellu sähköiseen kaupankäyntiin. Myös viranomaisten keinovalikoima puuttua epäkohtiin on rajallinen.
Kuluttajavirastoon tulevien valitusten perusteella ongelmallisimpia ovat pienet verkkokaupan yritykset. Eniten valituksia tulee toimitusajan viivästymisestä; käypä joskus niinkin, ettei etukäteen maksettua tuotetta tule lainkaan.
LmnLL kirjoitti:tutkimuksessa kotimaiseksi verkkokaupaksi on laskettu suomenkieliset verkkokaupat. Kirjoittaja on aivan oikeassa todetessaan, että on harhauttavaa puhua kotimaisesta verkkokaupasta jos myyjänä on jokin kansainvälinen yritys jolla on suomenkieliset sivut.
RBS kirjoitti:Mitä järkeä?
LmnLL kirjoitti:ihqu
Paluu Yleistä keskustelua verkkokaupasta
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa