

Näyttäisi tosiaan olevan halpa tuo Leditöllö ja mainoskampanja on varmasti suunnattu mökkiläisille.
Palveluntarjoaja maksaa palautettavan tuotteen postituskulut, mikäli palautettava tuote on mahdollista toimittaa normaalina postipakettina tai kirjeenä ja paketti tai kirje on lähetetty Suomesta. Erikoiskuljetusyksikköinä toimitettujen tuotteiden kuljetusta ei hyvitetä, eikä paluukuljetusta makseta. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi pesukoneet, astianpesukoneet, jääkaapit, pakastimet, jääkaappi/pakastinyhdistelmät ja yli 32" televisiot. Toimitettuihin tuotteisiin mahdollisesti liittyneiden asennustöiden kuluja ei palauteta. Palveluntarjoajalla on oikeus veloittaa palautuskustannuksina enintään 50 euroa / tuote.
RBS kirjoitti:Väkisin tulee mieleen noista ylipitkistä palautusajoista, että kotimainen kauppa pitää joko asiakkaita surkeina ostajina tai tuotteitaan niin huonoina, että tuollaista palautusoikeutta tarvitaan.
Minä ainakin ostan verkosta pitääkseni tuotteet, en palauttaakseni niitä. Musta pörssi taitaa tuolla strategialla vain kaivaa kuoppaa itselleen.
Sulo Vilen kirjoitti:Tulee vähän rakas kotimaa mieleen..
Olen nettikaupan suurkuluttaja ja käytän etupäässä ulkomaisia nettikauppoja. Tämä kirjoitus ei kuitenkaan ole ulkomaisen nettikaupan ylistys vaan herättelyhuuto suomalaiselle kaupalle. Tässä muutama kokemus viime viikolta, jotka ilmentävät kuluttajan näkökulmasta, mistä kenkä puristaa.
Olin ilahtunut, kun näin helsinkiläisen maahantuontiliikkeen ikkunassa kahvipannun, jonka olen pitkään halunnut hankkia. Otin talteen oveen kirjatun sähköpostiosoitteen ja nappasin älypuhelimella kuvan tuotteesta. Otin yhteyttä ja tiedustelin, kuka jälleenmyy kannua. Odotin neljä päivää. Ei vastausta. Sitten tilasin kannun netistä. Se saapui kolme päivää tilauspäivästä, Saksasta. Suomalaisesta maahantuojasta en ole kuullut vieläkään.
Tilasin kaksi valokuvakirjaa netistä, kahden eri palvelun kautta. Ensimmäisestä tuli heti vahvistus sähköpostilla, ja muutaman päivän jälkeen he jo ilmoittivat, että kuvakirjani on postitettu.
Toisesta en kuullut mitään, edes vahvistusta. Otin yhteyttä asiakaspalvelun sähköpostiosoitteeseen, mutta kukaan ei vastannut tiedusteluuni. Pyysin heitä kahdesti palaamaan asiaan – ei vastausta. Tutkimalla yritysten taustoja selviää, että ensimmäinen palvelu on keskieurooppalainen, toinen suomalainen.
Hyvät nettikaupat tarjoavat loistavan palvelukokemuksen. Tuotteista on havainnolliset kuvat ja kattavat tiedot.
Tilaus on helppoa, kommunikaatio lähettäjän kanssa vaivatonta, postitus ripeää. Tuotteet on kauniisti ja huolellisesti pakattu. Tällaisesta kokemuksesta kertoo kavereille ja sukulaisillekin.
Hinta on tietysti yksi tärkeä ostopäätökseen vaikuttava tekijä, mutta palvelu on se, mikä saa hymyn huulille. Prosessissa olevat rypytkin antaa anteeksi, kun ongelmatilanteessa tiedotus pelaa ja tuntee olevansa arvostettu asiakas.
Tämän voi allekirjoittaa lähes koko kotimaisen kaupan ja palvelusektorin osalta. Strategiat on komeita, mutta todellisuus on usein aivan toista.RBS kirjoitti: Mielestäni viimeiseen lasuseeseen kulminoituu kotimaisen kaupan iso ongelma. Asiakaslähtöisyys on vain termi - ei todellinen käytäntö.
Ruokaa on saanut ostaa Suomessa verkosta jo useita vuosia, mutta harva asiakas on siirtynyt ostamaan päivittäistavaransa internetistä. S-ryhmälle ja Ruokakeskolle ruoan verkkokauppa on Suomessa kannattamatonta.
S-ryhmän päivittäistavarakaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu kertoo, että ketju myy ruokaa verkossa yhden pienen myymälän verran, alle kymmenellä miljoonalla eurolla.
– Missään tapauksessa kauppa ei ole vielä tältä osin kannattavaa. Siinä on omat haasteensa. Jos katsotaan ympäri maailmaa, juuri kukaan ei ole vielä pystynyt rakentamaan kannattavaa ruoan verkkokaupasta. Kaikki toimittajat etsivät oikeaa toimintamallia, Alarotu sanoo.
Pisimpään ruokaa on myyty verkossa Isossa-Britanniassa, mutta asiaa väitöskirjassaan tutkineen Arhi Kivilahden mukaan sielläkin vain viisi–kuusi prosenttia asiakkaista ostaa ruokansa internetistä.
– Tesco on ainoa, joka on pystynyt näyttämään tekevänsä ruoan verkkokaupalla tulosta. Ruoan verkkokauppa on taloudellisesti äärimmäisen vaikeaa, mutta isot toimijat näkevät, että sitä on pakko olla tekemässä, joten he rahoittavat perinteisellä kaupalla verkkokauppatoimintaansa, Kivilahti sanoo.
Suurin syy vaikeuksille verkkokaupassa ovat kuljetuskustannukset.
– Kuljetus maksaa kaupalle niin Englannissa kuin Suomessakin aika paljon, mutta kuluttajat eivät ole siitä valmiita kaupalle kustannusvastaavasti maksamaan, sanoo S-ryhmän Ilkka Alarotu.
Kesko veloittaa citymarket.fi-nettikaupassaan ruoan toimittamisesta 9,90–17,90 euroa, S-ryhmän Foodie-palvelu 3,90 –12,90 euroa tilausta kohden. Lisäksi Suomessa toimii muutama muu ruoan nettikauppa, jotka veloittavat nekin ruoan toimittamisesta keskimäärin kymmenen euroa.
Kespron toimitusjohtaja Mika Halmesmäki uskoo, että kun asiakasmäärät kasvavat, kuljetuskustannukset saadaan maltillisemmaksi.
RBS kirjoitti:
Palataan asiaan kun tulos on selvillä.
Varustelekalle tarjosi tiukan vastuksen vuosi sitten kisan voittanut Dermoshop, joka tuli nyt toiseksi. Muita kilpailussa erinomaisesti pärjänneitä yrityksiä olivat Holiday Club, Verkkokauppa.com, EMP ja NetAnttila.
K-PAX kirjoitti:RBS kirjoitti:
Palataan asiaan kun tulos on selvillä.
Tulokset ovat selvillä ja tittelin vei Varusteleka.Varustelekalle tarjosi tiukan vastuksen vuosi sitten kisan voittanut Dermoshop, joka tuli nyt toiseksi. Muita kilpailussa erinomaisesti pärjänneitä yrityksiä olivat Holiday Club, Verkkokauppa.com, EMP ja NetAnttila.
http://www.tivi.fi/kaikki_uutiset/suome ... a/a1007503
Muotiyritys House of Lola laajentaa toimintaansa Suomeen tiistaina.
House of Lola perustettiin kuusi vuotta sitten. Se on nimetty Ruotsin viidenneksi nopeimmin kasvavaksi yritykseksi- kaikki alat mukaanlukien.
Yritys ei perusta myymäläketjua, vaan vaatteiden myynti tapahtuu kotikutsujen kautta sekä yrityksen oman verkkokaupan kautta.
"Täytämme parhaillaan verkkokauppaamme uutta kaunista syysmallistoamme. Verkkokauppa aukeaa syyskuussa./Vi arbetar just nu med att fylla vår webshop med höstens fina kollektion. Webshopen öppnar under september månad. //House of Lola"
K-PAX kirjoitti:Varustelekalle tarjosi tiukan vastuksen vuosi sitten kisan voittanut Dermoshop, joka tuli nyt toiseksi. Muita kilpailussa erinomaisesti pärjänneitä yrityksiä olivat Holiday Club, Verkkokauppa.com, EMP ja NetAnttila.
K-PAX kirjoitti:RBS kirjoitti:
Palataan asiaan kun tulos on selvillä.
Tulokset ovat selvillä ja tittelin vei Varusteleka.Varustelekalle tarjosi tiukan vastuksen vuosi sitten kisan voittanut Dermoshop, joka tuli nyt toiseksi. Muita kilpailussa erinomaisesti pärjänneitä yrityksiä olivat Holiday Club, Verkkokauppa.com, EMP ja NetAnttila.
http://www.tivi.fi/kaikki_uutiset/suome ... a/a1007503
Sulo Vilen kirjoitti:http://www.marmai.fi/uutiset/pohjoismainen+verkkokauppa+uuteen+ennatykseen++suomalaiset+laiskimpia+nettishoppailijoita/a2264447
Eikö Sinustakin aina tunnu siltä, että hyvinvointiyhteiskuntaa tukevia veroja ei voi maksaa koskaan tarpeeksi? Aiemmin ylimääräisiä veroja ei ole voinut maksaa valtiolle edes halutessaan, mutta nyt se on mahdollista! Lisää vain ostoskoriisi yksi tai useampi sivun lisäverodiplomeista, jolloin saat vielä todistuksenkin hyvinvointivaltion tukemisesta! Kansalaisten tähänastiset lisäverojen maksuhalut voit tarkistaa sivun avoimesta budjetista. Myyjänä eli välikätenä toimii On-Time Research Solutions Oy.
3 Esityksen tavoitteet ja keskeiset ehdotukset
3.1 Verovapauden ja minimikantorajan poistaminen
Kotimaasta ostettujen ja postimyynnissä maahantuotujen lehtien välisen veroneutraliteetin varmistamiseksi sekä yritysten välisen kilpailun vääristymän ja verokeinottelusta aiheutuvan verotuoton menetyksen poistamiseksi ehdotetaan arvonlisäverolakia muutettavaksi siten, että vähäarvoisia tavaralähetyksiä koskeva verottomuus sekä 5 euron minimikantoraja poistetaan postimyynnissä maahantuotavien sanoma- ja aikakauslehtien osalta.
Tullin arvion mukaan lehtien maahantuonnin verottaminen kevennettyä menettelyä käyttäen aiheuttaisi noin 1—2 henkilötyövuoden lisäyksen. Mahdollisista oikaisuista aiheutuva työvoiman lisäystarve olisi noin 5—6 henkilötyövuotta.
2 Nykytilan arviointi
2.1 Esille tulleet ongelmat
Vähäarvoisia lähetyksiä ja pienintä maahantuonnissa kannettavaa veron määrää koskeva sääntely on suosinut unionin ulkopuolelta tai Ahvenanmaalta Suomeen toimitettavien tuotteiden postimyyntiä harjoittavia yrityksiä suhteessa Suomessa vastaavien tuotteiden kauppaa harjoittaviin yrityksiin.
Edellä mainitun vuoksi maahantuonnissa sovellettavan pienimmän kannettavan arvonlisäveron määrä alennettiin 1 päivänä tammikuuta 2013 voimaan tulleella lainmuutoksella (267/2011) 10 eurosta 5 euroon. Vähäarvoisten lähetysten maahantuonnin verottomuutta koskevaa säännöstä ei tuossa yhteydessä muutettu. Hallituksen esityksen perusteluissa (HE 311/2010 vp) todettiin, että vähäisiä lähetyksiä ja pienintä kannettavaa veron määrää koskevien rajojen poistamista voidaan kuitenkin harkita uudelleen, mikäli ehdotettu muutos ei olisi riittävä kilpailun vääristymän korjaamiseksi.
Brittiläinen muodin verkkokauppa Asos on antanut jo kolmannen tulosvaroituksen viimeisen seitsemän kuukauden sisään, kertoo uutistoimisto Reuters.
Yhtiön mukaan sen on leikattava kulujaan kansainvälisillä markkinoilla ja käännettävä myynnin nopea lasku.
Asos tekee lähes 60 prosenttia liikevaihdostaan kotimaan ulkopuolella.
– Historiallisesti olemme saaneet nauttia paljon paremmista kasvuluvuista kuin nyt. Suurin syy tähän on, että hinnoittelumme on kalliin punnan takia yhä huonommassa kunnossa, Asosin perustaja ja toimitusjohtaja Nick Robertson sanoi uutistoimisto Reutersille.
Tämän vuoden suunnitelma on pureutua tähän ja investoida osa varoistamme takaisin hinnoitteluun
Verkkokauppa tuo omat haasteensa kivijalkayrityksille. Vaikka verkkokauppa on kovasti kasvanut, eivät Setänen ja Sippola usko sen merkittävällä tavalla heilauttavan ainakaan päivittäistavarakauppaa.
– Päivittäistavarasta sen osuus on vielä hyvin pieni, ja käyttötavarassakin sen määrä vaihtelee tuoteryhmittäin. Verkkokauppa on vielä kehitysvaiheessa, ja verkkokaupassa isotkin toimijat tekevät vielä tappiota, Sippola muistuttaa.
Setäsen mukaan verkkokaupan osuus on nyt kymmenen prosenttia markkinoista, ja se tulee olemaan merkittävä lisäpalvelu ainakin tietyille kuluttajille.
Paluu Yleistä keskustelua verkkokaupasta
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa